Nederlands Kampioenen in actie tijdens hoofdtoernooi YONEX Dutch Open 2021 in Almere

Nederlands Kampioenen in actie tijdens hoofdtoernooi YONEX Dutch Open 2021 in Almere

Bezoekers van de YONEX Dutch Open 2021 in Topsportcentrum Almere worden vrijdag 15 oktober getrakteerd op een international challenge toernooi met nog behoorlijk wat Nederlandse badmintonners in de running voor de prijzenpot van US$ 15.000. Donderdag zorgden Noah Haase en Alex Vlaar voor een mooie stunt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Viervoudig Nederlands Kampioene vrouwenenkel Soraya de Visch Eijbergen (WR68) gaat als tweede partij na 13:00 van start en neemt het op tegen de Oekraïnse qualifier Maryna Ilyinskaya (WR187). De Visch Eijbergen resideert in Zwitserland en haar semi-permanente hoogtetraining hielp wellicht in de twee games winst (21-10, 21-15) tegen de Mexicaanse tiener Vanessa Vazquez (WR166) op donderdag.

De laatste partij op baan 1 is die van Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek. Als nummers 19 van de wereld zijn ze first seed en ze bestendigden hun rol als titelverdediger door donderdag in 26 minuten met 21-16 en 21-13 af te rekenen met de Franse nummers 878 van de wereld. Deze vrijdag staan Sebastian Bugtrup en singelaar Iben Bergstein uit Denemarken (WR890) tegenover hen in de kwartfinale. Erop en erover, zo is de verwachting.

Mahulette (102) tegen Kuuba (51)

Op baan 2 zien we drievoudig Nederlands Kampioene en Maluku Talent Gayle Mahulette. Tegenwoordig is ze steady rond de top 100 en op donderdag liet Mahulette zien op 28-jarige leeftijd niet onder te doen voor de 18 lentes jonge Amerikaanse Lauren Lam (WR163) uit de VS: 24-22 en 21-14 in 34 minuutjes spelplezier.

De Est Kristin Kuuba (tweede geplaatst in Almere, WR51) is van een gans ander kaliber en het is interessant om te gaan aanschouwen uit welk vaatje de Nederlandse badmintonvlogger tappen zal om de blonde Noordoost-Europeaan te doen struikelen. Hun head-to-head is 0-2 in het voordeel van Kuuba, maar Mahulette wist het telkens tot in de derde game spannend te maken.

Wie verzint een nickname voor Cheryl en Debora?

Voor Olympisch atlete Cheryl Seinen begint in Almere deze week formeel haar nieuwe partnership met Debora Jille (WR166). Natasja Anthonisen en Clara Graversen (Denemarken, WR74) waren donderdag al een prettig openingshapje: 21-16 en 21-12 in 33 minuten. De tweede ronde op vrijdag gaat anders zijn: Phataimas Muenwong (41 jaar, 35e op de wereldranglijst met een andere partner) en Ornnicha Jongsathapornparn uit Thailand zijn niet alleen multisyllabisch genaamd en ongerankt, maar kunnen vooral een sta-in-de-weg worden voor Seinen en Jille.

Klein contingent jongere garde profiteert van walkovers

Voor Kirsten de Wit en Kelly van Buiten (WR36) is de eerdere walkover een opportuun cadeautje: ze staan vrijdag om 16:25 uur rechtstreeks in de tweede ronde van het hoofdtoernooi. Daar treffen ze rankingloze Nadia Fankhauser en tiener Carolina Racloz uit Zwitserland. Fankhause brengt als oudpartner van Iris Tabeling wel top 100 ervaring met zich mee, dus Kirsten en Kelly zullen moeten pieken.

Diede Odijk en Anouk van Wijk (WR1123) spelen dankzij een walkover op vrijdag om 17:10 uur het vrouwendubbel tegen Johanna Magnusson en Clara Nistad uit Zweden (WR92).

Van Peter Gade naar Pierre de Coubertin

De naar Denemarken verhuisde Instagramfanate Imke van der Aar is terug in Nederland op het Pierre de Coubertinplein 4 om haar Peter Gade Academy ervaring om te zetten in wedstrijdpunten. Dat doet ze een maand lang bij verschillende toernooien met oud-partner Alyssa Tirtosentono die op dit moment nog niet gekoppeld is aan een nieuwe partner in de nationale selectie.

Hun world ranking van 98 zorgt voor rechtstreekse toelating in het hoofdtoernooi en een walkover bracht het olijke duo naar de tweede ronde. Daar treffen ze op vrijdag singelaar Ieve Pope en Diana Stognija (WR542) uit Letland.

Nederlands-Bulgaars tandem

In het mannendubbel heeft Noah Haase de Bulgaarse badmintonner Alex Vlaar weten te strikken als partner. Donderdag leverde dat een zwaarbevochten drie games winst (18-21, 21-19 en 21-13 in 48 minuten) op tegen Joshua Magee en Paul Reynolds uit Ierland. Een bijzonder knappe prestatie van de twee spelers, dit Ierse duo is namelijk tweede geplaatst in Almere en staat 63e op de wereldranglijst. Vrijdag wachten Jesper Toft en Andreas Sondergaard (WR168) uit Denemarken op het Nederlands-Bulgaarse, ongerankte koppel.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Dutch Open toernooipagina.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!