Topbadmintonner Mark Caljouw maakt rentree bij French Open 2021 in Parijs

Topbadmintonner Mark Caljouw maakt rentree bij French Open 2021 in Parijs

Met Viktor Axelsens titel in Odense achter de rug begint deze week op dinsdag 26 oktober in het Stade Pierre de Coubertin in Parijs de Yonex French Open 2021. Mark Caljouw maakt zijn rentree in het toernooicircuit tijdens dit BWF World Tour Super 750 toernooi om aanspraak te maken op de prijzenpot van US$ 600,000.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Frankrijk staan minder Nederlandse spelers opgesteld in de verschillende disciplines dan zich ingeschreven hebben. Joran Kweekel moet thuisblijven, zijn ranking is waarschijnlijk onvoldoende om anders dan met een toegangskaartje de hal te betreden.

Het tijdelijke koppel Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar (WR82) krijgt Poorvisha S. Ram en Jakkampudi Meghana uit India (WR46) in de eerste ronde. Ze speelden niet eerder tegen elkaar en de Nederlandse meiden zijn underdog.

Selena Piek en Robin Tabeling (WR19) hebben maar kort de tijd gehad om de wonden te likken na de billenkoek in Odense vorige week. De Russen Evgenia Dimova en Evgenij Dremin (WR54) zijn daarom een welkome afwisseling voor het Nederlandse topkoppel.

Voor dubbelspecialisten Ties van der Lecq en Ruben Jille (WR54) is er een jong Engels duo uit de loting gekomen: Callum Hemming en Steven Stallwood (WR85). Met de ervaring van Ruben moet dat Nederlandse winst opleveren.

Vanuit Hong Kong is Ng Ka Long Angus (WR9) naar Frankrijk gereisd om te duelleren met Nederlands Kampioen Mark Caljouw. De Haagse speler moest vorige week nog verstek laten gaan, maar is er nu weer bij en mag proberen wat te doen aan de head-to-head van 4-0 in Aziatisch voordeel.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!