SportSport

Nederlandse dubbelaars winnen Irish Open 2021

Nederlandse dubbelaars winnen Irish Open 2021

Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek tekenden vandaag voor het toernooikampioenschap van de Irish open 2021 in Dublin. In de finale van het gemengddubbel passeerden ze de Denen Mikkelsen en Soby (WR41) in twee games: 21-18 en 21-15.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de halve finale was het een Nederlands onderonsje tegen Ties van der Lecq en Debora Jille. Vrijdag maakten Tabeling en Piek daar in 29 minuutjes speeltijd korte metten mee: 21-12, 21-14.

Eerste titel Jille-Seinen

Debora Jille bleef nog wel in het toernooi met Cheryl Seinen (WR83) en samen bereikten ze de finale. Daarin troffen ze deze zaterdag gelegenheidskoppel Hsuan-Yu Wendy Chen en Gronya Somerville uit Austrialië (ongerankt). De eerste game ging met 21-15 naar het Aziatisch-Australische paar, waarna het Nederlandse tandem counterde met 14-21.

Ook in de derde game wisten Jille en Seinen een gezonde voorsprong op te bouwen en vast te houden: 14-21. Het is daarmee de eerste titel voor het nieuwe tweetal dat gevormd werd nadat Selena Piek en Cheryl Seinen uit elkaar gingen.

Singelaars vroegtijdig uitgeschakeld

In het enkelspel zag de recent verloofde Soraya de Visch (WR71) zich vrijdag in twee games (21-17, 21-8) uitgeschakeld worden door Keyura Mopatie, een tiener uit India (WR371).

Joran Kweekel (WR86) verraste donderdag met 15-21, 23-21 en 15-21 winst op Iskandar Zulkarnain (Maleisië), maar moest logischerwijs buigen voor thuisspeler Nhat Nguyen (WR51).

Ook Gayle Mahulette (WR109) beëndigde haar toernooideelname vroegtijdig en onvrijwillig. De Maleisische tiener Myisha Mohd Khairul (ongerankt!) werkte zich in 56 met drie games (14-21, 21-18 en 15-21) langs Neerlands meest elegante badmintonvlogger.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!