SportSport

Robin Tabeling en Selena Piek beoogd finalisten Irish Open 2021

Robin Tabeling en Selena Piek beoogd finalisten Irish Open 2021

Vandaag is de Irish Open 2021 van start gegaan in Dublin, een international challenge toernooi met deelnemers die de Indonesia Masters in Bali aan zich voorbij laten gaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Robin Tabeling en Selena Piek (WR19) zijn first seeds in Ierland tijdens het Dutch Open equivalente toernooi met US$ 15,000 prijzengeld. De Schotse nummers 209 van de wereld werden in ronde 1 al opzij gezet en later op donderdag staan thuisspelers Paul Reynolds en Rachael Darragh (WR95) op de rol.

Ties van der Lecq en Debora Jille (WR76) versloegen twee ongerankte Maleisische tieners en vervolgens twee Duitse paspoorthouders (WR410). Een goede campagne tot zover.

Debora Jille en Cheryl Seinen staan inmiddels 83e op de wereld ranglijst en treffen twee Aziatisch-Canadese dames (WR57): Catherine Choi en Josephine Wu. Een onderlinge head-to-head van 0-0 is weinig indicatief voor wat komen gaat, maar met Cheryl Seinen OLY in het Nederlandse tandem is het vertrouwen groot.

Singelaars geplaatst

Gayle Mahulette (WR109) is in Dublin vierde geplaatst en neemt het in de eerste ronde op tegen local Sara Boyle (WR244). De fulltime badmintonvloggende BECCOE-speelster is het aan haar stand verplicht tenminste de volgende ronde te halen.

Leeftijdsgenote Soraya de Visch Eijbergen (WR71) is second seed en zal onder toeziend oog van haar moeder in het Ierse gaan trachten de finale te halen. Daartoe dient ze zich eerst te ontdoen van de Amerikaanse, negen jaar jongere Katelin Ngo (WR718).

Anders is het voor Joran Kweekel (WR86). Hij zit nog niet in de herfst van zijn badmintonloopbaan, maar als 23-jarige is het moment wel aangebroken dat hij stappen mag gaan zetten richting de top 50. Dat zal niet makkelijk worden. Tegenstander Iskandar Zulkarnain (WR92) uit Maleisië is de dertig al gepasseerd en lijkt het spelletje nog te leuk te vinden.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!