Soraya de Visch Eijbergen favoriet voor halve finale Scottish Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen favoriet voor halve finale Scottish Open 2021

Donderdag gaat de Scottish Open 2021 van start in Glasgow. Het is een international challenge toernooi met een prijzenpot US$ 15,000 en Soraya de Visch Eijbergen is de hoogstgeplaatste Nederlandse singelaar.

clubzoeker

Ken je BC Olympia '56 al?

Joran Kweekel (WR86) speelt donderdag tegen de Deen Ditlev Jaeger Holm (WR84) en de twee hebben een onderlinge head-to-head van 2-2. De laatste wedstrijd was echter begin 2019, dus alles is mogelijk tijdens het op twee na oudste badmintontoernooi ter wereld.

Ruben Jille en Cheryl Seinen zijn in Glasgow zesde geplaatst en spelen tegen qualifiers. Dat geldt ook voor oud-nationale selectie speelster Imke van der Aar, de digital nomad heeft Emil Hybel uit Denemarken gestrikt.

Ties van der Lecq en Debora Jille (WR74) zijn zevende geplaatst en spelen in de eerste ronde tegen twee Franse jongelingen. Flavie Vallet en Kenji Lovang (WR172) zouden een plichtmatige winstpartij voor de Nederlanders moeten zijn.

Engels snoepje voor De Visch

Op vrijdagmorgen opent Gayle Mahulette (WR110) tegen Nerea Ivorra. Deze 24-jarige Spaanse dame bewijst dat je met een 59% verliespercentage uit 22 partijen nummer 201 van de wereld kunt worden in het vrouwenenkelspel. De Nederlandse badmintonvlogger is in Schotland zesde geplaatst en hoort doorgang naar de volgende ronde af te dwingen.

Collega Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen (WR72) is vierde geplaatst en krijgt een Engels snoepje voorgeschoteld: Georgina Bland (WR180). De twee kennen elkaar al uit het Europese jeugdcircuit en De Visch Eijbergen is vermoedelijk ook ruim 10 jaar later de sterkste.

Ruben Jille en Ties van der Lecq zijn deze week second seeds en starten vrijdagmiddag tegen qualifiers. Dat geldt niet voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar (WR52), zij openen tegen Low Yeen Yuan en Valeree Siow (WR124) uit Maleisië. Debora Jille en Cheryl Seinen (WR71) - zevende geplaatste - kruisen de rackets met Oosterburen Emma Moszczynski en Stine Kuespert (WR220).

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!