clubzoeker

Soraya de Visch Eijbergen favoriet voor halve finale Scottish Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen favoriet voor halve finale Scottish Open 2021

Donderdag gaat de Scottish Open 2021 van start in Glasgow. Het is een international challenge toernooi met een prijzenpot US$ 15,000 en Soraya de Visch Eijbergen is de hoogstgeplaatste Nederlandse singelaar.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Joran Kweekel (WR86) speelt donderdag tegen de Deen Ditlev Jaeger Holm (WR84) en de twee hebben een onderlinge head-to-head van 2-2. De laatste wedstrijd was echter begin 2019, dus alles is mogelijk tijdens het op twee na oudste badmintontoernooi ter wereld.

Ruben Jille en Cheryl Seinen zijn in Glasgow zesde geplaatst en spelen tegen qualifiers. Dat geldt ook voor oud-nationale selectie speelster Imke van der Aar, de digital nomad heeft Emil Hybel uit Denemarken gestrikt.

Ties van der Lecq en Debora Jille (WR74) zijn zevende geplaatst en spelen in de eerste ronde tegen twee Franse jongelingen. Flavie Vallet en Kenji Lovang (WR172) zouden een plichtmatige winstpartij voor de Nederlanders moeten zijn.

Engels snoepje voor De Visch

Op vrijdagmorgen opent Gayle Mahulette (WR110) tegen Nerea Ivorra. Deze 24-jarige Spaanse dame bewijst dat je met een 59% verliespercentage uit 22 partijen nummer 201 van de wereld kunt worden in het vrouwenenkelspel. De Nederlandse badmintonvlogger is in Schotland zesde geplaatst en hoort doorgang naar de volgende ronde af te dwingen.

Collega Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen (WR72) is vierde geplaatst en krijgt een Engels snoepje voorgeschoteld: Georgina Bland (WR180). De twee kennen elkaar al uit het Europese jeugdcircuit en De Visch Eijbergen is vermoedelijk ook ruim 10 jaar later de sterkste.

Ruben Jille en Ties van der Lecq zijn deze week second seeds en starten vrijdagmiddag tegen qualifiers. Dat geldt niet voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar (WR52), zij openen tegen Low Yeen Yuan en Valeree Siow (WR124) uit Maleisië. Debora Jille en Cheryl Seinen (WR71) - zevende geplaatste - kruisen de rackets met Oosterburen Emma Moszczynski en Stine Kuespert (WR220).

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!