Badminton Nederland noemt zichzelf toonaangevend in de wereld...

Badminton Nederland noemt zichzelf toonaangevend in de wereld...

Het is voor echt iedereen in ons badmintonland heel erg moeilijk om een glimlach te onderdrukken wanneer je leest dat Badminton Nederland zichzelf ondernemend en innovatief vind noemt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En zelfs toonaangevend in de wereld durft te noemen. Terwijl ze zich in de ogen van veel hun leden helemaal niet bezig moeten houden met zoiets als AirShuttlen met zand tussen je billen. De reden waarom BNL zich met iets niet-essentieels bezig gaat houden is niet omdat ze succes hebben met of goed zijn in wat ze doen. Ze doen het juist omdat ze totaal falen in hun core business.

Badminton Nederland is een organisatie die elke vernieuwing binnen onze eigen sport met hand en tand tegen wil houden, geen enkele andere mening duldt en vindt dat hun mening wet is. We hadden allang een topland kunnen zijn wanneer ze hadden gedaan wat ze zouden moeten doen, namelijk mensen met verstand en passie voor de sport faciliteren. Door de mening van de bond op te leggen aan alles en iedereen binnen onze sport hebben ze deze mooie sport kapot gemaakt.

Er kwam een triest lijstje met redenen om lid te worden van Badminton Nederland. In dat lijstje staan drie pluspunten voor kortingen die worden gegeven door derden en die niets met BNL te maken hebben. Je wordt geen lid van een bond om korting te krijgen. De twee laatste redenen zijn de mogelijkheden om in te schrijven voor de competitie en toernooien. Dit zijn redenen omdat je wel MOET. Je MOET daarvoor lid van BNL zijn, want er is geen andere keuze. Het is absoluut geen voordeel, want je betaalt veel en veel te veel alleen maar omdat de bond dat geld nódig heeft.

Er is nu ook grote weerstand tegen het doorgaan van de competitie. Het is zeker niet in het voordeel van de sport. Je kan en mag niet ('s avonds) trainen en mag toch competitie spelen. Waarom laat BNL het dan toch doorgaan? Daar is maar een antwoord op.

Geld... Ze kunnen niet zonder het schandalig hoge inschrijfgeld voor de competitie (de teambijdrage is € 289,35 per seniorteam) en ze zouden weleens kopje onder kunnen gaan wanneer de competitie weer niet door zou kunnen gaan en clubs de teambijdrage terugvragen. Badminton Nederland geeft helemaal niets om de badminton: de sport is alleen maar een middel om geld binnen te halen voor de werkorganisatie en het betalen van de lonen.

De leden en de sport zelf zijn voor deze mensen een vervelend bijproduct waar je zo weinig mogelijk rekening mee moet houden. Maar goed... ze vinden zichzelf wel geweldig, vernieuwend, innovatief en een voorbeeld voor de rest van de wereld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!