SportSport

Badminton Nederland noemt zichzelf toonaangevend in de wereld...

Badminton Nederland noemt zichzelf toonaangevend in de wereld...

Het is voor echt iedereen in ons badmintonland heel erg moeilijk om een glimlach te onderdrukken wanneer je leest dat Badminton Nederland zichzelf ondernemend en innovatief vind noemt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En zelfs toonaangevend in de wereld durft te noemen. Terwijl ze zich in de ogen van veel hun leden helemaal niet bezig moeten houden met zoiets als AirShuttlen met zand tussen je billen. De reden waarom BNL zich met iets niet-essentieels bezig gaat houden is niet omdat ze succes hebben met of goed zijn in wat ze doen. Ze doen het juist omdat ze totaal falen in hun core business.

Badminton Nederland is een organisatie die elke vernieuwing binnen onze eigen sport met hand en tand tegen wil houden, geen enkele andere mening duldt en vindt dat hun mening wet is. We hadden allang een topland kunnen zijn wanneer ze hadden gedaan wat ze zouden moeten doen, namelijk mensen met verstand en passie voor de sport faciliteren. Door de mening van de bond op te leggen aan alles en iedereen binnen onze sport hebben ze deze mooie sport kapot gemaakt.

Er kwam een triest lijstje met redenen om lid te worden van Badminton Nederland. In dat lijstje staan drie pluspunten voor kortingen die worden gegeven door derden en die niets met BNL te maken hebben. Je wordt geen lid van een bond om korting te krijgen. De twee laatste redenen zijn de mogelijkheden om in te schrijven voor de competitie en toernooien. Dit zijn redenen omdat je wel MOET. Je MOET daarvoor lid van BNL zijn, want er is geen andere keuze. Het is absoluut geen voordeel, want je betaalt veel en veel te veel alleen maar omdat de bond dat geld nódig heeft.

Er is nu ook grote weerstand tegen het doorgaan van de competitie. Het is zeker niet in het voordeel van de sport. Je kan en mag niet ('s avonds) trainen en mag toch competitie spelen. Waarom laat BNL het dan toch doorgaan? Daar is maar een antwoord op.

Geld... Ze kunnen niet zonder het schandalig hoge inschrijfgeld voor de competitie (de teambijdrage is € 289,35 per seniorteam) en ze zouden weleens kopje onder kunnen gaan wanneer de competitie weer niet door zou kunnen gaan en clubs de teambijdrage terugvragen. Badminton Nederland geeft helemaal niets om de badminton: de sport is alleen maar een middel om geld binnen te halen voor de werkorganisatie en het betalen van de lonen.

De leden en de sport zelf zijn voor deze mensen een vervelend bijproduct waar je zo weinig mogelijk rekening mee moet houden. Maar goed... ze vinden zichzelf wel geweldig, vernieuwend, innovatief en een voorbeeld voor de rest van de wereld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Tour de France 2022 winnaar Jonas Vingegaard groot badmintonfan!

Tour de France 2022 winnaar Jonas Vingegaard groot badmintonfan!

Deense wielrenner Jonas Vingegaard won dit weekend de Tour de France van 2022, maar hij blijkt niet alleen van snel fietsen te…

25 juli 2022

Ron Daniëls blijkt menselijk (en positief) te kunnen zijn

Ron Daniëls blijkt menselijk (en positief) te kunnen zijn

Volgens alleskunner Michiel Kruijt is Ron Daniëls een slimme man, digital nomad Russell Muns heeft z'n huiswerk gedaan om…

19 juli 2022

Campagne Rookvrije Sport van start

Campagne Rookvrije Sport van start

De campagne - De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan - is gestart. In de campagne vragen bekende sporters om een rookvrije…

15 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!