Badmintonvlogger Gayle Mahulette op koers voor vierde nationale titel

Badmintonvlogger Gayle Mahulette op koers voor vierde nationale titel

Gayle Mahulette ligt op koers om haar vierde nationale titel in het vrouwenenkel te veroveren. Op de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton 2022 in Topsportcentrum Almere won ze de halve finale van Chloe Mayer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als eerste geplaatste Mahulette kende een lastige openingsgame tegen de als vierde geplaatste Mayer. De speelster van Duinwijck kon Mahulette lang volgen, maar die trok met 22-20 toch aan het langste eind. In de tweede game schakelde Mahulette een tandje bij en won met 21-11. Jaymie Laurens, de nummer twee van de plaatsingslijst, won in de andere halve eindstrijd met 21-16 en 21-19 van Meike Versteeg (3) van BC Amersfoort.

Mark Caljouw heeft vijfde titel binnen handbereik

Titelverdediger Mark Caljouw won zijn halve finale in het mannenenkel met 21-15 en 21-13 van Nick Fransman. In de finale treft Caljouw nu Joran Kweekel. De BC Drop Shot speler wist in een spannende halve finale af te rekenen met Aram Mahmoud. Het werd 21-10, 21-23 en 21-18 voor de als tweede geplaatste Kweekel. De finale is een herhaling van de finale van 2020. Toen won Caljouw in twee games.

De finale van het gemengddubbel gaat tussen de koppels Robin Tabeling / Jaymie Laurens en Ties van der Lecq / Debora Jille (2). Tabeling en Laurens wonnen met 21-12 en 21-13 van het als vierde geplaatste koppel Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit, terwijl Van der Lecq / Jille (2) in twee games het koppel Wessel van der Aar/Cheryl Seinen versloegen.

Klinkende overwinning voor Jille / Seinen

In het vrouwendubbel boekte het duo Debora Jille / Cheryl Seinen een klinkende zege op Romy de Laak / Meike Versteeg. Het werd 21-9 en 21-2 voor het als eerste geplaatste koppel. In de finale nemen ze het op tegen de nummers twee van de plaatsingslijst Myke Halkema / Alyssa Tirtosentono, die de betere waren van Jaymie Laurens / Kirsten de Wit.

Het als eerste geplaatste koppel Ties van de Lecq / Robin Tabeling overtuigde in de halve finale van het mannendubbel door het duo Noah Haase / Alex Vlaar met 21-10 en 21-12 te verslaan. In de finale spelen zij tegen Joran Kweekel en Thomas Wijers, die in twee games wonnen van Dyon van Wijlick / Wessel van der Aar.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!