clubzoeker

Badmintonvlogger Gayle Mahulette op koers voor vierde nationale titel

Badmintonvlogger Gayle Mahulette op koers voor vierde nationale titel

Gayle Mahulette ligt op koers om haar vierde nationale titel in het vrouwenenkel te veroveren. Op de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton 2022 in Topsportcentrum Almere won ze de halve finale van Chloe Mayer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als eerste geplaatste Mahulette kende een lastige openingsgame tegen de als vierde geplaatste Mayer. De speelster van Duinwijck kon Mahulette lang volgen, maar die trok met 22-20 toch aan het langste eind. In de tweede game schakelde Mahulette een tandje bij en won met 21-11. Jaymie Laurens, de nummer twee van de plaatsingslijst, won in de andere halve eindstrijd met 21-16 en 21-19 van Meike Versteeg (3) van BC Amersfoort.

Mark Caljouw heeft vijfde titel binnen handbereik

Titelverdediger Mark Caljouw won zijn halve finale in het mannenenkel met 21-15 en 21-13 van Nick Fransman. In de finale treft Caljouw nu Joran Kweekel. De BC Drop Shot speler wist in een spannende halve finale af te rekenen met Aram Mahmoud. Het werd 21-10, 21-23 en 21-18 voor de als tweede geplaatste Kweekel. De finale is een herhaling van de finale van 2020. Toen won Caljouw in twee games.

De finale van het gemengddubbel gaat tussen de koppels Robin Tabeling / Jaymie Laurens en Ties van der Lecq / Debora Jille (2). Tabeling en Laurens wonnen met 21-12 en 21-13 van het als vierde geplaatste koppel Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit, terwijl Van der Lecq / Jille (2) in twee games het koppel Wessel van der Aar/Cheryl Seinen versloegen.

Klinkende overwinning voor Jille / Seinen

In het vrouwendubbel boekte het duo Debora Jille / Cheryl Seinen een klinkende zege op Romy de Laak / Meike Versteeg. Het werd 21-9 en 21-2 voor het als eerste geplaatste koppel. In de finale nemen ze het op tegen de nummers twee van de plaatsingslijst Myke Halkema / Alyssa Tirtosentono, die de betere waren van Jaymie Laurens / Kirsten de Wit.

Het als eerste geplaatste koppel Ties van de Lecq / Robin Tabeling overtuigde in de halve finale van het mannendubbel door het duo Noah Haase / Alex Vlaar met 21-10 en 21-12 te verslaan. In de finale spelen zij tegen Joran Kweekel en Thomas Wijers, die in twee games wonnen van Dyon van Wijlick / Wessel van der Aar.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek zijn inmiddels…

7 februari 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

5 februari 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale in…

5 februari 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!