Titelfavorieten door naar finaledag NK Badminton 2022

Titelfavorieten door naar finaledag NK Badminton 2022

Op de tweede dag van FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere hebben de titelaspiranten geen fout gemaakt. Mark Caljouw ligt op koers voor z'n vijfde titel.

clubzoeker

Ken je ABC Ammerzoden al?

Titelverdediger Caljouw kende een lastige eerste game tegen Dennis Koppen, maar wist een 17-11 achterstand om te buigen in een 21-17 overwinning. In de tweede game won Caljouw met 21-9 en speelt morgen tegen Nick Fransman. Joran Kweekel overtuigde met een 21-9 en 21-12 zege op Niels Veenstra en neemt het in de halve finale op tegen Aram Mahmoud.

Ook in het vrouwenenkel imponeerden de nummers één en twee van de plaatsingslijst. Drievoudig nationaal kampioene Gayle Mahulette (1) won met 21-9 en 21-10 van Manon Sibbald, terwijl Jaymie Laurens (2) met 21-9 en 21-13 Leonie Rovers versloeg. Mahulette speelt in de halve finale tegen Chloe Mayer (4) en Laurens tegen Meike Versteeg (4).

Ook in dubbelspelen favorieten naar halve finale

In het gemengddubbel wonnen Robin Tabeling en Jaymie Laurens in drie games van Michiel Kruijt en Myke Halkema. Zondag speelt Tabeling / Laurens tegen Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit in de halve finale. De andere halve eindstrijd gaat tussen Ties van der Lecq / Debora Jille (2) en Wessel van der Aar / Cheryl Seinen.

Het als eerste geplaatste koppel Ties van de Lecq / Robin Tabeling won met 21-12 en 21-13 van Michiel Kruijt / Leon Nottelman. In de halve finale speelt het duo tegen Noah Haase en Alex Vlaar. In de andere halve finale strijden Dyon van Wijlick / Wessel van der Aar en Joran Kweekel / Thomas Wijers voor een plek in de finale.

In het vrouwendubbel won het als eerste geplaatste koppel Debora Jille / Cheryl Seinen met 21-6 en 21-8 van Rosalie Teuben / Sabine de Wit. Ook Myke Halkema en Alyssa Tirtosentono (2) schaarden zich bij de laatste vier door in twee games Jamie Logt / Bianca Oosterhaven te verslaan. Dit zijn zondag de halve finales: Jille / Seinen tegen Romy de Laak / Meike Versteeg en Halkema / Tirtosentono tegen Jaymie Laurens / Kirsten de Wit.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek zijn inmiddels…

7 februari 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

5 februari 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale in…

5 februari 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!