clubzoeker

Gayle Mahulette en Mark Caljouw naar kwartfinale FZ Forza NK Badminton 2022

Gayle Mahulette en Mark Caljouw naar kwartfinale FZ Forza NK Badminton 2022

In Topsportcentrum Almere hebben topfavorieten Gayle Mahulette (vrouwenenkel) en Mark Caljouw (mannenenkel) de kwartfinales bereikt op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022.

SportSport

Ken je BC Argus al?

Viervoudig Nederlands kampioen en titelverdediger Mark Caljouw won zijn eerste partij met 21-13 en 21-16 van Finn Achthoven. Joran Kweekel, de nummer twee van de plaatsingslijst, denderde door de eerste ronde door met 21-3 en 21-4 te winnen van Sebastiaan Li.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel rekenden drievoudig nationaal kampioene Gayle Mahulette (1) en Jaymie Laurens (2) in de openingsronde overtuigend af met hun tegenstandsters. Beide vrouwen wonnen hun wedstrijd in twee games.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel moet Robin Tabeling de titel zien te verdedigen zonder zijn vaste partner Selena Piek, die zich ziek moest afmelden voor het toernooi. Samen met Jaymie Laurens won hij in de eerste ronde van het koppel Dennis Koppen / Anouk van Wijk. Ook het als tweede geplaatste duo Ties van der Lecq / Debora Jille bereikte eenvoudig de kwartfinale.

Mannendubbel

In het mannendubbel zorgden Dennis Koppen en Timo Stoffelen voor een kleine stunt door de nummers twee van de plaatsingslijst, Gijs Duijs / Brian Wassink, uit te schakelen. Het Almeerse duo wist de partij met 21-14, 16-21 en 21-15 naar zich toe te trekken. Het als eerste geplaatste koppel Ties van de Lecq / Robin Tabeling wist wel de laatste acht te bereiken.

Vrouwendubbel

Het als eerste geplaatste koppel Debora Jille / Cheryl Seinen versloeg in het vrouwendubbel in twee games het jonge duo Flora Wang / Florine Wille. Ook Myke Halkema en Alyssa Tirtosentono (2) wonnen hun partij (21-12 en 21-18) van Rebecca van den Berg / Maureen Tan.

Kijk hier voor alle uitslagen.

De kwartfinales beginnen later vandaag om 18.00 uur. Het FZ Forza NK 2022 duurt nog tot en met zondag 6 februari.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!