Noah Haase eenvoudig naar hoofdtoernooi NK Badminton 2022

Noah Haase eenvoudig naar hoofdtoernooi NK Badminton 2022

Op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere heeft het Almeerse talent Noah Haase het hoofdtoernooi bereikt van het mannenenkel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als eerste geplaatste Haase boekte twee eenvoudige zeges in het kwalificatietoernooi. De jeugdige speler van BV Almere is de hoop van het thuispubliek in het topsportcentrum. Voor de als tweede geplaatste Hans van Os viel het doek al in de kwalificaties. In het vrouwenenkel wisten Jamie Logt en Lotte Manenschijn, de nummers één en twee van de plaatsingslijst, zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl NK Badminton 2022 toernooipagina.

Favoriet koppel door

Zoals verwacht plaatste het als eerste geplaatste koppel Joran Kweekel / Thomas Wijers zich voor het hoofdtoernooi. Het als tweede geplaatste duo Rune van Dalm / Casper Spaans verloor in de kwalificatie. Hans van Os en Ralph Starren bleken met 21-12 en 21-13 een maatje te groot.

In het gemengddubbel moest het koppel Noah Jongen / Renske Kwakkenbos (1) zich terugtrekken, maar wisten Lennart Bijkerk en Romy de Laak, de nummers twee van de plaatsingslijst, zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. In het vrouwendubbel werd uiteindelijk geen kwalificatietoernooi gespeeld.

Zaterdag 5 februari begint het hoofdtoernooi om 10.00 uur. Het FZ Forza NK 2022 duurt nog tot en met zondag 6 februari.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!