SportSport

Gayle Mahulette treft Deense Julie Dawall Jakobsen bij Orleans Masters 2022

Gayle Mahulette treft Deense Julie Dawall Jakobsen bij Orleans Masters 2022

De Orleans Masters 2022 in Frankrijk gingen gisteren van start met 13 Nederlanders op de deelnemerslijst. Vijf van hen bleven in Nederland en lieten dit BWF Tour Super 100 toernooi aan zich voorbijgaan. Soraya de Visch Eijbergen is twee maanden na het NK in Almere nog altijd niet wedstrijdfit en schreef zich niet in.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gayle Mahulette (WR118) is gezien haar ranking gedwongen tot het spelen van kwalificatiepartijen. De badmintonvlogger deed dat gisteren overigens voortreffelijk: Mahulette rekende met meiden uit Engeland en Oekraïne af in tweemaal twee games. Vandaag speelt ze tegen Julie Dawall Jakobsen (WR41), een Deense die een straight games win-historie tegen Mahulette heeft.

Ook Joran (WR94) moest gisteren al spelen, omdat bij dit soort toernooien het mannenenkelschema vaak een slagje groter is. De boomlange tweede man van Nederland moest aantreden tegen Kiran George (WR66) uit India.

Deze twee jaar jongere opponent is sinds augustus aan het klimmen op de ranking en dat betaalde zich uit. Joran keek in de eerste game vanaf 7-7 tegen een achterstand aan die hij niet goed kon maken (21-17). In de tweede game werd datzelfde scoreverloop vanaf 6-6 nog wat verder uitvergroot (21-11).

Oud-toernooiwinnaar Mark Caljouw krijgt in zijn eerste-ronde-partij dezelfde Kiran George gepresenteerd. Geen cadeautje voor de Nederlands Kampioen: precies een jaar en 7 dagen geleden knalde Caljouw het toernooi uit met 13-21, 21-18 en 22-20 met de hartelijke complimenten van George.

Klik hier voo reen overzicht van alle Nederlandse inschrijvingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!