SportSport

Gayle Mahulette treft Deense Julie Dawall Jakobsen bij Orleans Masters 2022

Gayle Mahulette treft Deense Julie Dawall Jakobsen bij Orleans Masters 2022

De Orleans Masters 2022 in Frankrijk gingen gisteren van start met 13 Nederlanders op de deelnemerslijst. Vijf van hen bleven in Nederland en lieten dit BWF Tour Super 100 toernooi aan zich voorbijgaan. Soraya de Visch Eijbergen is twee maanden na het NK in Almere nog altijd niet wedstrijdfit en schreef zich niet in.

SportSport

Maak kennis met Timo Stoffelen!

Gayle Mahulette (WR118) is gezien haar ranking gedwongen tot het spelen van kwalificatiepartijen. De badmintonvlogger deed dat gisteren overigens voortreffelijk: Mahulette rekende met meiden uit Engeland en Oekraïne af in tweemaal twee games. Vandaag speelt ze tegen Julie Dawall Jakobsen (WR41), een Deense die een straight games win-historie tegen Mahulette heeft.

Ook Joran (WR94) moest gisteren al spelen, omdat bij dit soort toernooien het mannenenkelschema vaak een slagje groter is. De boomlange tweede man van Nederland moest aantreden tegen Kiran George (WR66) uit India.

Deze twee jaar jongere opponent is sinds augustus aan het klimmen op de ranking en dat betaalde zich uit. Joran keek in de eerste game vanaf 7-7 tegen een achterstand aan die hij niet goed kon maken (21-17). In de tweede game werd datzelfde scoreverloop vanaf 6-6 nog wat verder uitvergroot (21-11).

Oud-toernooiwinnaar Mark Caljouw krijgt in zijn eerste-ronde-partij dezelfde Kiran George gepresenteerd. Geen cadeautje voor de Nederlands Kampioen: precies een jaar en 7 dagen geleden knalde Caljouw het toernooi uit met 13-21, 21-18 en 22-20 met de hartelijke complimenten van George.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse inschrijvingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!