clubzoeker

Ruben Jille en Ties van der Lecq in halve finale Orleans Masters 2022

Ruben Jille en Ties van der Lecq in halve finale Orleans Masters 2022

De zegetocht van hobbygolfer Ruben Jille en eredivisiekampioen Ties van der Lecq duurt voort in Frankrijk. Vandaag staan de Nederlandse badmintonprofs in de halve finale van de Orleans Masters 2022.

Ken je BC Upsilon al?

Woensdag begonnen Jille en Van der Lecq (WR51) tegen de badminton spelende Italianen (WR132) Giovanni Greco en Kevin Strobl. Dat ging niet zonder slag of stoot (19-21), maar de Nederlanders herstelden zich duidelijk (21-12, 21-12). Een dag later kregen ze Duitsers Bjarne Geiss en Daniel Hess (WR535) op een dienblad aangereikt (21-14, 21-15 - 31 minuten speeltijd).

Gisteren, vrijdag, moest er wel tot het uiterste gegaan worden tegen Yee Jun Chang en Roy King Yap uit Maleisië (WR197). King Yap heeft al wat ervaring op een hogere ranking en gaf Jille en Van der Lecq volop tegenstand. Het keerpunt in de derde game kwam ultimo facto op 8-8 en Ruben en Jille hielden de voorsprong vast (17-21, 21-18, 18-21.).

Na drie partijen en 120 minuten speeltijd betekent het een halve finale voor de nationale selectie spelers. Daarin treffen ze Joel Eipe en Daniel Lundgaard (Denemarken, WR287). Laatstgenoemde speelde tot voor kort met Mathias Thyrri en haalde daarmee een top 50 ranking. Ook Eipe reikte met een ander tot in de top 60.

Ruben en Ties zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en hebben wellicht op papier een klein voordeel op de Scandinaviërs. Ze spelen vandaag als vijfde partij na 16:30 op baan 2 van het Palais des Sports. Toi toi toi!

Klik hier voor een overzicht van alle halve finales.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Na de Nederlandse badmintonners hebben ook de Oranje-vrouwen zich geplaatst voor het EK mannen- en vrouwenteams 2024 in Polen. De…

10 december 2023

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!