SportSport

DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

Met gepaste trots maken we bekend dat het eerste team van Dunlop DKC versterkt wordt met de topspelers Joran Kweekel (23) en Alyssa Tirtosentoso (21).

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Enkele seizoenen terug vertrokken Kweekel en Tirtosentono nog, waarna het voor Dunlop DKC lastig bleek nog echt voor de hoofdprijzen mee te doen. Zij keren dus nu gezamenlijk terug bij hun oude Haagse liefde.

Kweekel is inmiddels een gelouterde speler met enkele NK singel finales achter zijn naam, ook in de dubbel en mixdubbel kan hij uitstekend uit de voeten. Tijdens de laatste editie van de Nederlandse Kampioenschappen heeft hij samen met Dunlop DKC speler Thomas Wijers de 2e plek weten te veroveren. Na de eveneens voor Dunlop DKC uitkomende Caljouw, is Kweekel tweede op de nationale ranglijst en staat hij de afgelopen seizoenen steevast in de top 100 van de wereldranglijst (2022 wk 14: 95e).

Tirtosentono is een kind van de club en is inmiddels uitgegroeid van toptalent naar absolute topspeelster in de damesdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 48e) en mixdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 214e). Bij de laatste Nederlandse kampioenschappen behaalde ze een mooie 2e plaats in de damesdubbel. Internationaal timmert Tirtosentono vooral in de damesdubbel aan de weg met als ultieme doel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Met deze aanwinsten slaat plaatsvervangend voorzitter van de Technische Commissie Jelle de Keijzer een dubbelslag. "Voor Dunlop DKC is continuïteit in het algemeen en binding met onze club en onze fans heel belangrijk. Met deze spelers geven we invulling aan beide doelen en doen we een gooi naar het kampioenschap in de Nederlandse eredivisie. We gaan een mooi seizoen tegemoet waarin we samen met onze topspelers onze aanstormende talenten de tijd en de inspiratie geven om die laatste stappen naar de top te maken.", aldus De Keijzer.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!