clubzoeker

DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

Met gepaste trots maken we bekend dat het eerste team van Dunlop DKC versterkt wordt met de topspelers Joran Kweekel (23) en Alyssa Tirtosentoso (21).

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Enkele seizoenen terug vertrokken Kweekel en Tirtosentono nog, waarna het voor Dunlop DKC lastig bleek nog echt voor de hoofdprijzen mee te doen. Zij keren dus nu gezamenlijk terug bij hun oude Haagse liefde.

Kweekel is inmiddels een gelouterde speler met enkele NK singel finales achter zijn naam, ook in de dubbel en mixdubbel kan hij uitstekend uit de voeten. Tijdens de laatste editie van de Nederlandse Kampioenschappen heeft hij samen met Dunlop DKC speler Thomas Wijers de 2e plek weten te veroveren. Na de eveneens voor Dunlop DKC uitkomende Caljouw, is Kweekel tweede op de nationale ranglijst en staat hij de afgelopen seizoenen steevast in de top 100 van de wereldranglijst (2022 wk 14: 95e).

Tirtosentono is een kind van de club en is inmiddels uitgegroeid van toptalent naar absolute topspeelster in de damesdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 48e) en mixdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 214e). Bij de laatste Nederlandse kampioenschappen behaalde ze een mooie 2e plaats in de damesdubbel. Internationaal timmert Tirtosentono vooral in de damesdubbel aan de weg met als ultieme doel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Met deze aanwinsten slaat plaatsvervangend voorzitter van de Technische Commissie Jelle de Keijzer een dubbelslag. "Voor Dunlop DKC is continuïteit in het algemeen en binding met onze club en onze fans heel belangrijk. Met deze spelers geven we invulling aan beide doelen en doen we een gooi naar het kampioenschap in de Nederlandse eredivisie. We gaan een mooi seizoen tegemoet waarin we samen met onze topspelers onze aanstormende talenten de tijd en de inspiratie geven om die laatste stappen naar de top te maken.", aldus De Keijzer.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!