clubzoeker

DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

Met gepaste trots maken we bekend dat het eerste team van Dunlop DKC versterkt wordt met de topspelers Joran Kweekel (23) en Alyssa Tirtosentoso (21).

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Enkele seizoenen terug vertrokken Kweekel en Tirtosentono nog, waarna het voor Dunlop DKC lastig bleek nog echt voor de hoofdprijzen mee te doen. Zij keren dus nu gezamenlijk terug bij hun oude Haagse liefde.

Kweekel is inmiddels een gelouterde speler met enkele NK singel finales achter zijn naam, ook in de dubbel en mixdubbel kan hij uitstekend uit de voeten. Tijdens de laatste editie van de Nederlandse Kampioenschappen heeft hij samen met Dunlop DKC speler Thomas Wijers de 2e plek weten te veroveren. Na de eveneens voor Dunlop DKC uitkomende Caljouw, is Kweekel tweede op de nationale ranglijst en staat hij de afgelopen seizoenen steevast in de top 100 van de wereldranglijst (2022 wk 14: 95e).

Tirtosentono is een kind van de club en is inmiddels uitgegroeid van toptalent naar absolute topspeelster in de damesdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 48e) en mixdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 214e). Bij de laatste Nederlandse kampioenschappen behaalde ze een mooie 2e plaats in de damesdubbel. Internationaal timmert Tirtosentono vooral in de damesdubbel aan de weg met als ultieme doel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Met deze aanwinsten slaat plaatsvervangend voorzitter van de Technische Commissie Jelle de Keijzer een dubbelslag. "Voor Dunlop DKC is continuïteit in het algemeen en binding met onze club en onze fans heel belangrijk. Met deze spelers geven we invulling aan beide doelen en doen we een gooi naar het kampioenschap in de Nederlandse eredivisie. We gaan een mooi seizoen tegemoet waarin we samen met onze topspelers onze aanstormende talenten de tijd en de inspiratie geven om die laatste stappen naar de top te maken.", aldus De Keijzer.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!