SportSport

Dennis Eversdijk schrijft vanuit Azië

Dennis Eversdijk schrijft vanuit Azië

Voor het eerst in mijn leven naar Azië gaan was voor mij best een grote stap. Ik wil er voor twee maanden tussenuit om te badmintonnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar ik heen wilde twijfelde ik niet over. Ik ben een aantal jaar terug naar Denemarken geweest bij Ron Daniëls en zijn vrouw Huynh en daar wilde ik graag weer mijn badmintonkennis bij opdoen.

Veel mensen hebben weleens over Ron gehoord en hebben verschillende meningen over hem, zowel positief als negatief. Echter denk ik dat iedereen die hem in het echt eens heeft ontmoet erover eens zal zijn dat het een hele vriendelijke man is met enorm veel badmintonkennis.

Zondagmorgen extra vroeg vertrokken van Schiphol om zeker te zijn dat ik op tijd kwam voor mijn vlucht naar Zwitserland. Ik heb nog nooit zo'n verre reis gemaakt en ik kon in de afgelopen weken aan niets anders denken, ik heb er enorm veel zin in. Tweede vlucht gaat naar Bangkok. Het overstappen was niet vervelend, het is juist wel lekker om je benen even te kunnen strekken, ik heb zelfs nog aardig kunnen slapen tijdens de vlucht. Vanaf Bangkok is het nog maar anderhalf uur naar het voormalige Saigon en mijn eindbestemming.

Het is maandagmorgen 10:00 als ik aankom en ik merk dat de tijd op mijn telefoon niet meer klopt, die moet namelijk vijf uur vooruit in de tijd. Voor de komende twee maanden leef ik in de toekomst, niet alleen in tijd maar ook dankzij Ron in het badminton denken.

In Ho Chi Minh City wachtte me de grote smile van Huynh die me kwam ophalen voor het laatste stukje van de reis en niet zomaar een deel. Het verkeer is ongelofelijk, je kijkt je ogen uit. Ook al hebben mensen dit verteld, het is heel anders als je het ook ziet en ertussen zit. Wachten om te kunnen oversteken is geen optie want die kans komt gewoon niet. Je moet gewoon starten en je tussen het verkeer doorbewegen. Eenmaal uit de stad begon ik de vermoeidheid toch te voelen en heb ik een deel van de autorit gemist. Ja, de reis is lang maar ik heb echt elk moment genoten van het avontuur.

Eenmaal aangekomen bij het huis kreeg ik een warm welkom van Ron en dat niet alleen. Er stond ook een heerlijke maaltijd voor me klaar. Naast toptraining weet hij namelijk ook hoe je geweldig moet koken. Iets waarvan ik in Denemarken al van had genoten.

Dank aan mijn gastvrouw en gastheer voor het warme welkom, volgende week meer over mijn verblijf hier in Vietnam.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!