Indonesia Open 2022 voorbij voor Nederlanders

Indonesia Open 2022 voorbij voor Nederlanders

Ruben Jille en Ties van der Lecq hebben in Jakarta boven verwachting gepresteerd. In de tweede ronde waren de nummers 7 van de wereld uit Maleisië in drie games te sterk.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na de mooie zege op de Bulgaars-Franse broers Popov op woensdag moesten Jille en Van der Lecq wedijveren met Aaron Chia en Soh Wooi Yik (WR7) uit Maleisië. Dat ging beter dan verwacht.

De Aziatische top 10 spelers schakelden vanaf 13-13 in de eerste game bij en wonnen deze met 17-21. Ruben en Jille deden hetzelfde in de tweede game vanaf 11-11 om door te pakken naar 21-16.

Vervolgens was de slotgame als een compleet andere wedstrijd. Aaron en Wooi Yik schoten in één klap door naar 0-7 voorsprong en toonden zich oppermachtig door de Papendubbelaars op 6 punten te houden. Pijnlijk maar ook een realistische uitdrukking van het niveauverschil.

Thaise tegenstanders dominant

Ook Debora Jille en Cheryl Seinen kregen een top 10 koppel tegenover zicht Jongkolphan Kititharakul en Rawinda Prajongjai uit Thailand (WR8).

In de eerste game vonden Jille en Seinen tot 9-9 nog aansluiting, maar in de tweede game was het een constante achterstand. Met tweemaal 21-12 voor de Thai sluiten ook de Nederlandse dames hun avontuur in de Istorah hal af.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!