clubzoeker

Barbara Mura blikt terug op 2022: het jaar van elkaar weer ontmoeten

Barbara Mura blikt terug op 2022: het jaar van elkaar weer ontmoeten

2022 is het jaar waarin de badmintonsport weer tot bloei is gekomen! Na roerige eerste maanden hebben we samen met verenigingen en vrijwilligers met veel energie de draad weer opgepakt. Er zijn door het hele land weer honderden leuke activiteiten georganiseerd door verenigingen en konden we als bond weer evenementen organiseren. Dit kon alleen door de talloze enthousiaste vrijwilligers, verenigingsbestuurders, wedstrijdfunctionarissen en spelers. Veel waardering en veel dank hiervoor!

clubzoeker

Ken je BC Flits al?

Terugkijkend op dit jaar zijn we heel blij met alles waarop wij trots kunnen zijn: Bamito verwerft steeds meer bekendheid, een record aantal verenigingen nam deel aan Probeerbadminton.nu en opnieuw een spetterende editie van AirBadminton Urban Series in Utrecht. Dit is mogelijk geweest door onze collega's binnen de sportwereld die samen met onze passievolle en deskundige medewerkers en bondsbestuursleden met inspiratie maar ook concrete ondersteuning een belangrijke rol spelen in onze projecten en het behalen van onze resultaten.

Ook een dankwoord voor onze nationale selecties en technische staf op Papendal die fantastische prestaties hebben geleverd. De finaleplaats van Robin Tabeling en Selena Piek op de Yonex French Open in Parijs was de kers op de taart van dit jaar.

Daarnaast willen we onze sponsors en partners bedanken die het vertrouwen in ons dit jaar bevestigd hebben of het avontuur met ons zijn aangegaan.

Bovenal is 2022 het jaar waarin we elkaar weer konden ontmoeten. Onder het genot van een hapje en drankje konden we genieten van topbadminton bij onze evenementen, met elkaar in gesprek bij regiovergaderingen en in discussie bij diverse werkgroep- en commissiebijeenkomsten. Dit hopen we volgend jaar te continueren.

Wat zeker is, is dat 2023 weer een mooi badmintonjaar wordt! We hopen op een badmintonvol 2023. Voor nu alvast Fijne Kerstdagen en een mooi Oud & Nieuw!

Barbara Mura
directeur Badminton Nederland

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!