Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere wisten zij respectievelijk de nummers twee en drie van de plaatsingslijst uit te schakelen.

clubzoeker

Ken je SV Sparta al?

Alida Chen won in een spannende thriller in drie games van de als tweede geplaatste Meike Versteeg (Amersfoort). De winst was met 18-21, 21-16 en 21-18 voor de speelster van Almere. De als derde geplaatste Chloë Mayer (Duinwijck) werd in de kwartfinale uitgeschakeld door voormalig halve finaliste Amy Tan (VELO) met 21-18 en 21-11. De als eerste geplaatste Jaymie Laurens (Drop Shot) was met 21-7 en 21-5 duidelijk een maatje te groot voor Esmeralda van Drunen (Amersfoort).

Kweekel op jacht naar eerste nationale titel

In het mannenenkel versloeg de als eerste geplaatste Joran Kweekel (DKC) Almeerder Noah Haase met 21-16 en 21-10, terwijl Aram Mahmoud (2, Duinwijck) met 21-13 en 21-16 de betere was van Thomas Sibbald.

In het gemengddubbel krijgen we zondag een strijd voorgeschoteld tussen de nummers één tot en met vier van de plaatsingslijst. Het koppel Selena Piek / Robin Tabeling, momenteel de nummer 10 van de wereldranglijst, aast op hun tweede nationale mixtitel samen.

Gelegenheidskoppel Buijk / Tabeling naar halve finale

Ruben Jille en Ties van der Lecq, de nummers één van de plaatsingslijst in het mannendubbel, wonnen met 21-8 en 21-10 van Rehmat Zulfiqar en Wouter de Wildt. Gelegenheidsdubbel Robin Tabeling / Andy Buijk was met tweemaal 21-16 te sterk voor het als derde geplaatste duo Alex Vlaar / Noah Haase. In het vrouwendubbel wonnen Debora Jille en Cheryl Seinen (1) overtuigend hun kwartfinale met 21-10 en 21-8 van Jamie Logt / Bianca Oosterhaven.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!