Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

SportSport

Maak kennis met Nikki Korving!

In de eerste wedstrijd van het hoofdtoernooi van de NK waren de titelfavorieten in het gemengddubbel, Robin Tabeling en Selena Piek, met 21-9 en 21-8 te sterk voor het koppel Bart Hoksbergen / Bianca Oosterhaven. Ook het als tweede geplaatste duo Ties van der Lecq / Debora Jille voldeed aan de verwachtingen door de Almeerse tandem Dennis Koppen / Rosalie Teuben met duidelijke cijfers, 21-11 en 21-13, te verslaan.

Kweekel en Laurens door in enkelspelen

De als eerste geplaatste deelnemers in het mannen- en vrouwenenkel bij de NK 2023 voldoen voorlopig aan de verwachtingen. In het mannenenkel had, bij afwezigheid van uittredend nationaal kampioen Mark Caljouw, de als eerste geplaatste Joran Kweekel geen probleem met Riemco Hof: 21-7 en 21-7. In het vrouwenenkel versloeg de als eerste geplaatste Jaymie Laurens haar tegenstreefster Stefanie Nijsse met 21-14 en 21-17. De als tweede geplaatste Meike Versteeg klopte in de eerste ronde Jamie Logt.

Speciale aandacht was er zaterdagochtend voor de partij tussen het jeugdig talent Adith Karthikeyan Priya tegen routinier Aram Mahmoud. De als tweede geplaatste Mahmoud had het lastig tegen de zestienjarige Priya, maar won uiteindelijk wel met 21-16 en 22-20.

Titelhouders Jille / Seinen naar laatste acht

In het mannendubbel drongen de als eerste geplaatsten Ruben Jille en Ties van der Lecq overtuigend door tot de kwartfinale na winst op het dubbel Elano Nijkamp / Remco Pots. Titelverdedigers Debora Jille en Cheryl Seinen versloegen in de eerste ronde Jessica Ottenhof / Raquel Humphris met 21-10 en 21-8.

Zaterdagavond worden vanaf 18.00 uur de kwartfinales gespeeld. Het NK Badminton 2023 duurt nog tot en met zondag 5 februari.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!