Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste wedstrijd van het hoofdtoernooi van de NK waren de titelfavorieten in het gemengddubbel, Robin Tabeling en Selena Piek, met 21-9 en 21-8 te sterk voor het koppel Bart Hoksbergen / Bianca Oosterhaven. Ook het als tweede geplaatste duo Ties van der Lecq / Debora Jille voldeed aan de verwachtingen door de Almeerse tandem Dennis Koppen / Rosalie Teuben met duidelijke cijfers, 21-11 en 21-13, te verslaan.

Kweekel en Laurens door in enkelspelen

De als eerste geplaatste deelnemers in het mannen- en vrouwenenkel bij de NK 2023 voldoen voorlopig aan de verwachtingen. In het mannenenkel had, bij afwezigheid van uittredend nationaal kampioen Mark Caljouw, de als eerste geplaatste Joran Kweekel geen probleem met Riemco Hof: 21-7 en 21-7. In het vrouwenenkel versloeg de als eerste geplaatste Jaymie Laurens haar tegenstreefster Stefanie Nijsse met 21-14 en 21-17. De als tweede geplaatste Meike Versteeg klopte in de eerste ronde Jamie Logt.

Speciale aandacht was er zaterdagochtend voor de partij tussen het jeugdig talent Adith Karthikeyan Priya tegen routinier Aram Mahmoud. De als tweede geplaatste Mahmoud had het lastig tegen de zestienjarige Priya, maar won uiteindelijk wel met 21-16 en 22-20.

Titelhouders Jille / Seinen naar laatste acht

In het mannendubbel drongen de als eerste geplaatsten Ruben Jille en Ties van der Lecq overtuigend door tot de kwartfinale na winst op het dubbel Elano Nijkamp / Remco Pots. Titelverdedigers Debora Jille en Cheryl Seinen versloegen in de eerste ronde Jessica Ottenhof / Raquel Humphris met 21-10 en 21-8.

Zaterdagavond worden vanaf 18.00 uur de kwartfinales gespeeld. Het NK Badminton 2023 duurt nog tot en met zondag 5 februari.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!