clubzoeker

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste wedstrijd van het hoofdtoernooi van de NK waren de titelfavorieten in het gemengddubbel, Robin Tabeling en Selena Piek, met 21-9 en 21-8 te sterk voor het koppel Bart Hoksbergen / Bianca Oosterhaven. Ook het als tweede geplaatste duo Ties van der Lecq / Debora Jille voldeed aan de verwachtingen door de Almeerse tandem Dennis Koppen / Rosalie Teuben met duidelijke cijfers, 21-11 en 21-13, te verslaan.

Kweekel en Laurens door in enkelspelen

De als eerste geplaatste deelnemers in het mannen- en vrouwenenkel bij de NK 2023 voldoen voorlopig aan de verwachtingen. In het mannenenkel had, bij afwezigheid van uittredend nationaal kampioen Mark Caljouw, de als eerste geplaatste Joran Kweekel geen probleem met Riemco Hof: 21-7 en 21-7. In het vrouwenenkel versloeg de als eerste geplaatste Jaymie Laurens haar tegenstreefster Stefanie Nijsse met 21-14 en 21-17. De als tweede geplaatste Meike Versteeg klopte in de eerste ronde Jamie Logt.

Speciale aandacht was er zaterdagochtend voor de partij tussen het jeugdig talent Adith Karthikeyan Priya tegen routinier Aram Mahmoud. De als tweede geplaatste Mahmoud had het lastig tegen de zestienjarige Priya, maar won uiteindelijk wel met 21-16 en 22-20.

Titelhouders Jille / Seinen naar laatste acht

In het mannendubbel drongen de als eerste geplaatsten Ruben Jille en Ties van der Lecq overtuigend door tot de kwartfinale na winst op het dubbel Elano Nijkamp / Remco Pots. Titelverdedigers Debora Jille en Cheryl Seinen versloegen in de eerste ronde Jessica Ottenhof / Raquel Humphris met 21-10 en 21-8.

Zaterdagavond worden vanaf 18.00 uur de kwartfinales gespeeld. Het NK Badminton 2023 duurt nog tot en met zondag 5 februari.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!