SportSport

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale in Topsportcentrum Almere won de speelster van Duinwijck met 21-15 en 21-11 van de als eerste geplaatste Jaymie Laurens (Drop Shot).

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de finale speelt Choukri tegen Amy Tan. De speelster van VELO was in de andere halve finale met 21-19 en 21-17 te sterk voor Alida Chen (Almere).

Titel mannenenkel gaat naar Kweekel of Mahmoud

De eindstrijd in het mannenenkel gaat tussen de als eerste geplaatste Joran Kweekel (DKC) en de als tweede geplaatste Aram Mahmoud (Duinwijck). Kweekel was met 21-10 en 21-9 duidelijk de betere van Niels Veenstra (Amersfoort), terwijl Mahmoud met 21-16 en 23-21 won van Nick Fransman (VELO).

De finale in het gemengddubbel gaat tussen de koppels Selena Piek/Robin Tabeling (1) en Debora Jille / Ties van der Lecq (2). Piek / Tabeling won eenvoudig met 21-14 en 21-5 van het duo Michiel Kruijt / Myka Halkema (4), terwijl titelhouders Jille / Van der Lecq (2) het duo Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit (3) met 21-12 en 21-9 versloegen.

Ruben Jille en Ties van der Lecq (1) houden zicht op hun tweede titel in het mannendubbel. Na winst (21-15, 21-9) op het koppel Michiel Kruijt / Russell Muns (4) staan ze in de finale tegenover gelegenheidsduo Robin Tabeling / Andy Buijk, die te sterk waren voor Lars Kros en Dion Rovers i de halve finale.

Ook Debora Jille en Cheryl Seinen (1) blijven in de race voor hun tweede nationale titel als duo in het vrouwendubbel. De titelhouders wonnen in twee games van het dubbel Myka Halkema / Milou Lugters. In de finale spelen ze tegen Iris van Leijsen / Diede Odijk die in drie games de betere waren van Kelly van Buiten / Meerte Loos (3).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!