Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

Maak kennis met Liam Birahy!

Kweekel (1) kroonde zich tot de opvolger van vijfvoudig nationaal kampioen Mark Caljouw door in een ware thriller Aram Mahmoud (Duinwijck, 2) te verslaan. In Topsportcentrum Almere was de winst met 21-13, 24-26 en 21-13 voor de 24-jarige speler van DKC.

In de finale van het vrouwenenkel speelde de 19-jarige Nadia Choukri (Duinwijck) tegen de 22-jarige Amy Tan (VELO). In de eindstrijd tussen de twee talenten won Choukri met tweemaal 21-12.

Titelprolongatie voor Jille / Seinen in vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen (1) hebben hun nationale titel in het vrouwendubbel geprolongeerd. De titelhouders waren in de finale met 21-6 en 21-11 te sterk voor het duo Iris van Leijsen / Diede Odijk.

In het gemengddubbel ging de nationale titel naar Selena Piek en Robin Tabeling. De nummers één van de plaatsingslijst klopten in de finale Debora Jille / Ties van der Lecq (2) met 21-13, 13-21 en 21-15. In de laatste finale van de dag versloegen Ruben Jille en Ties van der Lecq (1) het koppel Robin Tabeling / Andy Buijk met 25-23 en 21-14 en wonnen zo de titel in het mannendubbel.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!