clubzoeker

ANOC kondigt annulering van World Beach Games 2023 in Bali aan

ANOC kondigt annulering van World Beach Games 2023 in Bali aan

Het Algemeen Nationaal Olympisch Comité (ANOC) heeft 4 juli jl. aangekondigd dat de World Beach Games 2023 in Bali niet zal plaatsvinden. Het Local Organising Committee (LOC) heeft aan het ANOC laten weten dat het zich officieel terugtrekt uit zijn verplichting om de 2e editie van de ANOC World Beach in augustus in Bali te organiseren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gezien het tijdstip van de zeer late beslissing van het LOC, één maand voor de geplande start van de Spelen, is het niet mogelijk om een alternatief gastland te vinden en daarom is er geen andere optie dan de editie van dit jaar te annuleren.

Deceptie voor Team Nederland

Het Nederlandse AirBadminton-team heeft zich met zowel het heren- als het dames-triple gekwalificeerd voor deze editie van de World Beach Games. Het nieuws van de annulering van dit prestigieuze evenement is een enorme deceptie.

Maanden van voorbereiding door de spelers en het ondersteunende team komen hiermee tot een abrupt einde. De verslagenheid is groot. De spelers hebben de afgelopen periode hard getraind en zich met passie voorbereid op de World Beach Games. Ze keken er naar uit om Nederland voor de eerste keer in de geschiedenis te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van het AirBadminton en de competitie aan te gaan met de beste spelers van over de hele wereld. De leden van het Nederlandse AirBadminton-team willen hun dankbaarheid uitspreken aan iedereen die hen de afgelopen maanden heeft gesteund. Hoewel de teleurstelling groot is, gaat het gehele Nederlandse AirBadminton-team door met trainen, hun vaardigheden aanscherpen met hun ogen gericht op nieuwe uitdagingen en successen bij AirBadminton.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!