SportSport

ANOC kondigt annulering van World Beach Games 2023 in Bali aan

ANOC kondigt annulering van World Beach Games 2023 in Bali aan

Het Algemeen Nationaal Olympisch Comité (ANOC) heeft 4 juli jl. aangekondigd dat de World Beach Games 2023 in Bali niet zal plaatsvinden. Het Local Organising Committee (LOC) heeft aan het ANOC laten weten dat het zich officieel terugtrekt uit zijn verplichting om de 2e editie van de ANOC World Beach in augustus in Bali te organiseren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gezien het tijdstip van de zeer late beslissing van het LOC, één maand voor de geplande start van de Spelen, is het niet mogelijk om een alternatief gastland te vinden en daarom is er geen andere optie dan de editie van dit jaar te annuleren.

Deceptie voor Team Nederland

Het Nederlandse AirBadminton-team heeft zich met zowel het heren- als het dames-triple gekwalificeerd voor deze editie van de World Beach Games. Het nieuws van de annulering van dit prestigieuze evenement is een enorme deceptie.

Maanden van voorbereiding door de spelers en het ondersteunende team komen hiermee tot een abrupt einde. De verslagenheid is groot. De spelers hebben de afgelopen periode hard getraind en zich met passie voorbereid op de World Beach Games. Ze keken er naar uit om Nederland voor de eerste keer in de geschiedenis te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van het AirBadminton en de competitie aan te gaan met de beste spelers van over de hele wereld. De leden van het Nederlandse AirBadminton-team willen hun dankbaarheid uitspreken aan iedereen die hen de afgelopen maanden heeft gesteund. Hoewel de teleurstelling groot is, gaat het gehele Nederlandse AirBadminton-team door met trainen, hun vaardigheden aanscherpen met hun ogen gericht op nieuwe uitdagingen en successen bij AirBadminton.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!