Denmark Open 2023: vegan broodjes en cold spray

Denmark Open 2023: vegan broodjes en cold spray

Over de woensdag valt heel veel te schrijven. Laat ik dan maar beginnen met het minst belangrijke. Informatie waar niemand naar gevraagd heeft. De broodjes.

clubzoeker

Ken je BC Bavel al?

Ze zijn er weer dit jaar en aan iedereen is gedacht. Er zijn glutenvrije broodjes, er zijn vegan broodjes en er zijn de broodjes waar ik aan gehecht ben. Om u toch volledig te informeren over de broodjes zal ik alle soorten testen. Het is vervelend, maar iemand moet het doen.

Cheryl en Debora: cold spray geen wondermiddel

Vandaag stond de wedstrijd van het tweede Nederlandse duo in het wedstrijdschema. De damesdubbel van Cheryl Seinen en Deborah Jille. U zult de afloop misschien al kennen. De wedstrijd eindigde met de opgave van Cheryl wegens knieklachten. In het begin van de tweede game kreeg Cheryl last van haar rechter knie. De fysiotherapeut komt dan de baan op, vraagt wat, voelt wat aan de knie en komt dan met een bus cold spray uit de tas.

Dat lijkt het wondermiddel van dit toernooi. Bij iedere behandeling die ik tot nu toe gezien heb kwam de bus uit de tas. In sommige gevallen werkt de bus, maar in dit geval niet. Cheryl heeft na de behandeling nog even geprobeerd door te spelen, waarschijnlijk tegen betere weten in. Maar de tegenstander had direct door dat ze niet meer kon uitstappen en speelde dit direct uit. Verder spelen had geen enkele zin.

Toen Cheryl moeizaam de baan afliep kon ze het niet laten even naar de stoel achter de baan te kijken. Daar zit normaal gesproken de coach. De coach die nu na de behandeling van de fysiotherapeut had moeten zeggen dat verder spelen geen zin had en dat ze direct moest stoppen. Verder spelen had geen zin en om erger te voorkomen. De eerste game hadden Cheryl en Deborah al verloren en het spel gaf geen reden om te denken dat ze deze wedstrijd kon omdraaien en winnen.

Gisteren schreef ik dat de partners in een dubbel elkaar moeten dekken en vertrouwen. Vertrouwen in die zin dat je bijna zeker weet wat je partner gaat doen. Dat lijkt bij Cheryl en Deborah nog niet helemaal gelukt. Als de bal aan hun kant omhoog komt wordt er teveel zijwaarts gekeken naar de partner die de bal moet gaan slaan. Het lijkt wel of ze twijfelen of de partner wel goed gaat uitkomen voor de shuttle en lijken te twijfelen wat de partner met de bal gaat doen. Met als gevolg dat de aanvallende posities laat worden in genomen en dat geeft de tegenstander de gelegenheid om de shuttle zodanig te retourneren dat het gevaar snel uit de aanval is. Of dit allemaal te maken heeft met de knie van Cheryl durf ik te betwijfelen. Hoewel Deborah niet echt verbaasd leek te zijn toen Cheryl last kreeg van haar knie.

Psychologie en badminton

Psychologie lijkt in een aantal partijen een grote rol te spelen. Wat te denken van de Engelse herendubbel van Sean Vendy en Ben Lane. De Chinese tegenstanders wilden regelmatig van shuttle wisselen, de Engelsen weigerden en wilden direct verder spelen met dezelfde shuttle. Een ander voorbeeld was de wedstrijd van Line Kjaersfeldt. Wie bedenkt dat je op 0-0 in de tweede game een challenge moet aanvragen. Op 19-20, matchpoint voor Line, had de tegenstander de service en was dusdanig veel tijd aan het trekken dat ze bij de stoel van de scheidsrechter moest komen en won op die manier nog meer tijd. Een 'overtreding' begaan om je doel te bereiken. Soms heiligt het doel de middelen. Misschien dat ze door dit tijdrekken voldoende rust had om de partij te winnen.

Magnus Johannesen zal gemerkt hebben dat het anders is tegen Viktor Axelsen te spelen op de training dan in een wedstrijd op de Denmark Open. Er werden geen cadeautjes weggeven door Viktor. Magnus heeft een aantal goede punten gemaakt, maar had liever een andere score op het bord gezien. Maar je debuut maken op de Denmark Open tegen de publiekslieveling en in een goed gevulde zaal, daar kan je eigenlijk alleen maar van dromen.

Marathonpartij Rasmus Gemke

Iemand die misschien niet veel gedroomd zal hebben is Rasmus Gemke. Het zou zomaar kunnen dat hij niet veel nachtrust gehad heeft na zijn partij van 92 minuten. Na de wedstrijd lang napraten, eten, drinken en dan naar bed en niet teveel meer nadenken over deze wedstrijd. Of juist wel.

In de derde game zag ik zijn tegenstander een gelletje nemen. Welbekend in het wielrennen maar nog niet veel gezien in het badminton. In zo'n wedstrijd als die van gisteren lijkt het een slimme keuze. Het levert waarschijnlijk meer energie dan het banaantje dat ik bij een paar Denen voorbij zag komen.

In deze marathonpartij vallen een paar dingen op. De baan moet wel heel veel gepoetst worden, iedere zweetdruppel moet van de baan (anders wordt te te glad en te gevaarlijk voor de spelers) en er wordt na bijna iedere rally een nieuwe shuttle gehaald. Dat gaat helemaal op het gemak en de nieuwe shuttles zitten in een standaard die redelijk ver naast de baan staat. Het kost allemaal tijd. Heel normaal dat de spelers de tijd gebruiken om te proberen te herstellen na de rally's.

Het tempo in de rally's ligt heel hoog het kan niet anders dat de spelers tijd nodig hebben om te herstellen. Maar het zal de BWF wel een zorg zijn. De partijen gaan weer te lang duren. Odense wil graag bekend staan als een stad die voorop loopt in robots. Misschien zien we volgend jaar wel een robot die de shuttle de baan op schiet als er van shuttle gewisseld moet worden en een robot die de baan droog maakt, zodat de lijnrechter niet steeds van zijn stoel moet.

Gisteren schreef ik over de flickservice. Van de woensdag kan ik mij geen flickservice herinneren. Misschien teveel naar de singles gekeken of er waren geen flickservices. Vandaag zal ik beter opletten en als ik ze zie leest u er misschien morgen meer van.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!