clubzoeker

TFS'57 debuteert in de eredivisie

TFS'57 debuteert in de eredivisie

Monique Broeke (l) en Sharon Bindels (r) in actie tijdens het NK Badminton 2010.

In navolging van het Haagse DKC zal ook badmintonclub The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom haar intrede doen in de hoogste nationale divisie. Het bestuur van de sportvereniging heeft zich positief uitgesproken over dit debuut en is bereid de uitdaging aan te gaan.

Ken je BV Steenbergen al?

De stap omhoog vergt zowel van het team als van de organisatie eromheen een aanzienlijke intensivering om uitzicht op handhaving reëel te maken.

Hoofdtrainer Paul Poppenk geniet zijn eerste seizoen bij TFS'57 en krijgt meteen de kans om met het eerste team op eredivisieniveau te acteren. Zijn missie blijft echter hetzelfde: de spelers zelf bepalen hun pad en Poppenk coacht ze daarin.

Belangrijke overwegingen zoals sportieve en financiële haalbaarheid zijn uitvoerig besproken. "Binnen de korte beslissingstermijn is het onmogelijk om al een kostendekkend verhaal weg te zetten", aldus voorzitter Wilfried Willemen.

"Gelukkig zijn de signalen vanuit de sponsorcommissie bemoedigend en wordt er ook de komende tijd nog actief geworven." In het verlengde van sponsorwerving kunnen bedrijven en particulieren al voor het symbolische bedrag van 57 euro per jaar Vriend van TFS'57 worden.

Het eredivisieschap is niet alleen voor gemeente Bergen op Zoom een potentiële pijler binnen haar citymarketing- en sportbeleid. Ook voor het hechte team, al enkele jaren in deze samenstelling, is het een beloning.

De spelers zelf zijn enthousiast en ook in deze fase al erg actief betrokken bij de organisatie. "Dit is enorm motiverend", aldus dubbelspecialiste Sharon Bindels. Afgelopen seizoen eindigde het vlaggenschip knap tweede, nu is de promotie er alsnog.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!