Enkelspel is zo alleen

Enkelspel is zo alleen

"Je kunt het misschien wel het 'Carola Bott'-gevoel noemen."

Afgelopen week ben ik verhuisd. Het piepkleine kamertje heb ik de rug toegekeerd en ik heb de komende tijd meer ruimte om me heen. Het is wel een beetje vertekend, want nu zit ik met een vriendin op de kamer die zowel de ruimte om me heen beperkt als de ruimte van denken.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het lijkt wel een eeuwig gevecht, omdat ik graag alleen ben, maar als ik alleen ben mis ik altijd iemand om me heen om even dingen op te kunnen afstemmen of bevestigd te krijgen. Het is misschien daarom dat ik niet graag een single speel. Je staat ALTIJD zo alleen op de baan om alles op te knappen terwijl die meid aan de andere kant van de baan je de hele tijd het leven probeert zuur te maken.

En ik heb een beetje een dubbel gevoel over de single met het transpireren. Als ik klaar ben, dan is het wel lekker. Maar ik heb een hekel aan de 'voor'-fase wanneer het transpireren langzaam op gang komt en de look die ik normaal heb stapje voor stapje afbreekt. Dan zie ik er binnen 10 minuten uit als iets wat ik altijd koste wat kost probeer te voorkomen.

Ik kom bijvoorbeeld nog liever 10 minuutjes te laat in het college aan dan dat ik harder ga fietsen om op tijd te zijn en ik met bezwete kop probeer mijn spaarzame make-up weer toonbaar te maken na aankomst. Met singles moet ik ook even over dat 'wat kan het me schelen'-deel heen komen.

Vreemd genoeg betrap ik mezelf erop dat ik daar in een single veel moeilijker overheen kom dan in de damesdubbel. In de mixdubbel zit het gevoel net tussen de single en de damesdubbel in, want er staat nou eenmaal zo'n uitslover achter je die eigenlijk gewoon een single wil spelen maar jou nou eenmaal niet van de baan kan zetten.

Hoewel... Dave Khodabux? Jezus, als ik zijn partner was ,dan zou ik me wel eens omdraaien denk ik. Die Dave zet de dame dus letterlijk weleens buiten de baan. Nee, de mix geeft me niet die 'feel good'-factor die ik wel heb bij de damesdubbel.

In de dubbel is het veel gezelliger: als ik een shuttle niet haal zegt mijn partner vaak sorry, het transpireren krijgt iets van nou wat kan ONS het schelen en we kunnen lekker stom giechelen als we een blunder hebben gemaakt. En dat terwijl ik in de single door de grond ga, speciaal als er mensen zitten te kijken.

Je kunt het misschien wel het 'Carola Bott'-gevoel noemen, want die meiden vielen op de baan over elkaar heen en lagen helemaal in een deuk door elkaar heen verstrengeld. Nou dat had ze denk ik echt niet gedaan in de single als ze zou zijn gevallen op een leuke manier. Kortom in de dames dubbel moet ik wel eens nadenken of we nu gewonnen of verloren hebben, want het was gewoon gezellig en dat natte shirt neem ik dan maar op de koop toe.

Alice

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alice

Alice

Alice vertelde hier regelmatig wat ze meemaakt als speelster. Ze is al een tijdje off the grid: haar laatste stukje dateert alweer van juni 2011.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Robin Tabeling en Selena Piek hebben voor een historische prestatie gezorgd op de Yonex Dutch Open. In een goed gevuld…

13 oktober 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft het koppel Robin Tabeling / Selena Piek de finale gehaald in de mix.

13 oktober 2019

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek spelen zondag de finale van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open in Almere. Het…

12 oktober 2019

Selena Piek en Robin Tabeling naar halve finales op Yonex Dutch Open

Selena Piek en Robin Tabeling naar halve finales op Yonex Dutch Open

Het badmintonkoppel Tabeling / Piek heeft zich geplaatst voor de halve finales van het gemengddubbel op de Yonex Dutch Open 2019.…

11 oktober 2019

Drie Nederlandse koppels in kwartfinales Yonex Dutch Open 2019

Drie Nederlandse koppels in kwartfinales Yonex Dutch Open 2019

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere hebben de koppels Jelle Maas / Robin Tabeling, Selena Piek / Cheryl Seinen en…

10 oktober 2019

Nederlanders nog op vier onderdelen actief bij Yonex Dutch Open

Nederlanders nog op vier onderdelen actief bij Yonex Dutch Open

Bij editie 71 van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere zijn de koppels Robin Tabeling / Jelle Maas, Selena Piek / Cheryl…

10 oktober 2019

Dagblad De Limburger: Seinen wil vlammen voor eigen publiek

Dagblad De Limburger: Seinen wil vlammen voor eigen publiek

Tijdens de Dutch Open hoopt badmintonster Cheryl Seinen uit Roermond met Selena Piek flink wat punten te scoren voor de…

10 oktober 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen rondje verder Yonex Dutch Open

Selena Piek en Cheryl Seinen rondje verder Yonex Dutch Open

Het als vierde geplaatste koppel Selena Piek / Cheryl Seinen is de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere begonnen met een…

9 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!