WK Badminton in Japan: Viktor Axelsen en Akane Yamaguchi wereldkampioen

WK Badminton in Japan: Viktor Axelsen en Akane Yamaguchi wereldkampioen

De Deense badmintonner Viktor Axelsen tekende vandaag in Tokio voor zijn tweede wereldtitel sinds 2017. Thuisspeler Akane Yamaguchi hield haar landgenoten drie games lang geboeid en won net als in 2021 het wereldkampioenschap.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Viktor Axelsen, 28 jaar en winnaar van de Olympische Spelen in 2021, is ook deze week ongeëvenaard. Vanaf zijn eerste wedstrijd op maandag tot en met de finale vandaag verloor de in Dubai woonachtige Scandinaviër geen game en ronde elke partij binnen 60 minuten af.

De nummer 1 van de wereld won met 21-5 en 21-16 van de Thai Kunlavut Vitidsarn (WR17) die afgelopen vrijdag nog oud-wereldkampioen Loh Kean Yew uit Singapore onttroonde. Voor Viktor Axelsen is dit zijn tweede wereldtitel, het ultieme bewijs dat ook lange blanke Europeanen kunnen badmintonnen.

Titelprolongatie voor Akane Yamaguchi

Ze is pas 25 en zo klein dat ze niet over het badmintonnet kan kijken, maar de Japanse thuisspeler Akane Yamaguchi is van een ongekend niveau. Vorig jaar won ze al in Huelva, Spanje en vandaag verdedigt ze met succes haar wereldtitel. Hiermee heeft ze evenveel wereldtitels als dat ze wereldjeugdkampioenschappen heeft gewonnen (Bangkok 20213, Alor Setar 2014).

Gelijk aan Axelsen liet Yamaguchi tot aan de finale geen game liggen en rondde ze elke partij - ook tegen oud-wereldkampioene, Olympisch kampioene en krijskampioene Carolina Marin - binnen het uur af. Chen Yu Fei uit China (WR4) was de eerste die de nummer 1 van de wereld tot drie games dwong. Dat had Chen ook al gedaan met de koningin der schijnslagen uit Taiwan, Tai Tzu Ying - nummer 2 van de wereld.

Yamaguchi won de eerste game met 21-12 maar Chen antwoordde met 10-21. Met zeven opeenvolgende punten voor de Japanse aan het begin van de slotgame legde ze de basis voor de uiteindelijke winst: 21-14. In Japan is het vandaag feest.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!