Bronzen medaille voor Alida Chen

Bronzen medaille voor Alida Chen

Ruben Jille tijdens het toernooi in Engeland.

Tijdens het U15-toernooi in Engeland heeft Alida Chen een bronzen medaille veroverd. Het was de enige prijs die door de Nederlandse ploeg gewonnen werd, want het als eerste geplaatste mixeddeubbel Rune Jille/Alida Chen (foto) viel niet in de prijzen

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het individuele toernooi was het mixkoppel van Alida Chen en Ruben Jille als eerste geplaatst. Dit gezien hun resultaten op het toernooi in Langenfeld (tweede plaats) en hun eerste plaats in de Danish Junior Cup. De eerste partij tegen de Zwitsers Patrick Michel en Michelle Greber leverde een gemakkelijke overwinning op: 21-18 21-14.

In de tweede partij ging het echter mis tegen het ongeplaatste Engelse koppel Marcus Smith/Jessica Hopton Na ruime 21-14 winst in de eerste game veslapten Alida en Rubin. Ze verloren de tweede met 15-21. In de derde game keken ze al snel tegen een 3-11 achterstand aan. Het werd zelfs 13-19 maar ze kwamen toch weer terug tot 19-19 en uiteindelijk veroverden ze zelfs een matchpoint. Maar ze konden op 20-19 dat punt niet verzilveren waarna de Engelsen het wel afmaakten: 20-22.

In de singles overklaste Alida (als tweede geplaatst) in de tweede ronde de Deense Gabriellea Boje met 21-6 en 21-8. Vervolgens won ze van de eerste Zweedse dame Klara Johansson met 21-15 en 21-11. Haar volgende tegenstander, in de kwartfinale, was de Engelse Jessica Hopton. Alida speelde een goede wedstrijd tegen deze voor haar bekende tegenstander en won met 21-16 en 21-11. In de halve finale moest ze tegen de Deense K. Hansen. De eerste game verliep moeizaam mede door de harde en krachtige slagen van de Deense (12-21). Alida kwam goed terug en won de tweede met 14-21. In de derde game lukte het Alida niet meer goed om de krachtige slagen te pareren en verloor ze met 21-15. Een bronzen plak was een feit.

In het jongensenkelspel stond Ruben Jille als 5/8 geplaatst. Hij won in de tweede ronde van de Belg Rover Jay Babatido (16 en 13) en in de derde ronde met 12 en 10 van de Engelsman Simon Wang. Bij de laatste acht moest hij het opnemen tegen de als 3/3 geplaatste Deen M. Bay-Smidt. Ruben vocht voor wat hij waard was maar verloor in drie games: 15-21 21-18 en 12-21.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!