NOS op bezoek in de Duinwijckhal

NOS op bezoek in de Duinwijckhal

De week zit er weer op. Het was een rustige week voor mij, omdat ik de eerste 2 dagen even heel weinig heb gedaan, aangezien de NK er toch wel in heeft gehakt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook deze week weer bij de fysio en masseur geweest om even goed voor mijn lichaam te zorgen. Woensdag en donderdag gewoon op Papendal getraind, maar wel wat rustiger. Afgelopen vrijdag had ik weer een trainingssessie met Ron Daniëls.

Toen ik binnenkwam in de Duinwijckhal, kwam ook opeens de NOS binnen met een filmploeg, omdat ze een interview wilden doen met Ron, over zijn werk en zijn toekomstideeën. Ik had er al iets over gehoord van Ron, omdat ze mij misschien ook wilden interviewen, maar het is natuurlijk altijd maar afwachten of ze dan ook echt komen.

Ze waren natuurlijk ook erg geïnteresseerd om de kersverse Nederlands kampioen Eric Pang aan het werk te zien en hem te interviewen, maar die had zich helaas afgemeld vanwege ziekte, dus dat was wel erg jammer.

De NOS bleef heel lang, dus werd het eerste anderhalf uur een pittige privétraing van Ron zodat ze ook een aantal mooie shots zouden krijgen en mooi beeldmateriaal om te laten zien wat we nou aan het doen zijn. Hierna namen ze een interview af van Ron en wilden ze ook mij spreken. Het was voor het eerst dat ik voor een camera moest verschijnen, maar ik vond het erg leuk om te doen en de vragen waren niet al te moeilijk. Die gingen vooral over de samenwerking met Ron en over mijn eigen plannen. Nu maar hopen dat er ook een keer iets van wordt uitgezonden, want dat is nooit zeker bij zo'n opname. Er zou sowieso maar een beperkt aantal minuten van overblijven.

Hierna heb ik nog 2,5 half uur getraind met de andere trainingspartners en daarna ben ik richting Amsterdam gegaan om naar de kwartfinales van het EK te kijken. Behalve naar de verrichtingen van het Nederlandse team, was ik vooral ook gefocust op de single van de Deen Jan o Jorgensen en van de Duitser Marc Zwiebler, twee spelers met een hele andere stijl qua badmintonnen. Toch erg mooi om dit te zien en zeker leerzaam, want er zijn nu een aantal dingen die ik beter snap en die ik meer ga gebruiken.

Dit weekend heb ik weer rust, wat ik nog steeds wel even nodig heb. Maandag nog even hard trainen op Papendal, want dinsdag vertrek ik naar Oostenrijk voor de Austrian International en de week daarna naar de German Open. De loting voor Wenen staat er al op en ik moet spelen tegen een Rus. Ik ken hem niet, dus ik zal jullie laten weten hoe het is gegaan!

Erik Meijs

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!