NOS op bezoek in de Duinwijckhal

NOS op bezoek in de Duinwijckhal

De week zit er weer op. Het was een rustige week voor mij, omdat ik de eerste 2 dagen even heel weinig heb gedaan, aangezien de NK er toch wel in heeft gehakt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook deze week weer bij de fysio en masseur geweest om even goed voor mijn lichaam te zorgen. Woensdag en donderdag gewoon op Papendal getraind, maar wel wat rustiger. Afgelopen vrijdag had ik weer een trainingssessie met Ron Daniëls.

Toen ik binnenkwam in de Duinwijckhal, kwam ook opeens de NOS binnen met een filmploeg, omdat ze een interview wilden doen met Ron, over zijn werk en zijn toekomstideeën. Ik had er al iets over gehoord van Ron, omdat ze mij misschien ook wilden interviewen, maar het is natuurlijk altijd maar afwachten of ze dan ook echt komen.

Ze waren natuurlijk ook erg geïnteresseerd om de kersverse Nederlands kampioen Eric Pang aan het werk te zien en hem te interviewen, maar die had zich helaas afgemeld vanwege ziekte, dus dat was wel erg jammer.

De NOS bleef heel lang, dus werd het eerste anderhalf uur een pittige privétraing van Ron zodat ze ook een aantal mooie shots zouden krijgen en mooi beeldmateriaal om te laten zien wat we nou aan het doen zijn. Hierna namen ze een interview af van Ron en wilden ze ook mij spreken. Het was voor het eerst dat ik voor een camera moest verschijnen, maar ik vond het erg leuk om te doen en de vragen waren niet al te moeilijk. Die gingen vooral over de samenwerking met Ron en over mijn eigen plannen. Nu maar hopen dat er ook een keer iets van wordt uitgezonden, want dat is nooit zeker bij zo'n opname. Er zou sowieso maar een beperkt aantal minuten van overblijven.

Hierna heb ik nog 2,5 half uur getraind met de andere trainingspartners en daarna ben ik richting Amsterdam gegaan om naar de kwartfinales van het EK te kijken. Behalve naar de verrichtingen van het Nederlandse team, was ik vooral ook gefocust op de single van de Deen Jan o Jorgensen en van de Duitser Marc Zwiebler, twee spelers met een hele andere stijl qua badmintonnen. Toch erg mooi om dit te zien en zeker leerzaam, want er zijn nu een aantal dingen die ik beter snap en die ik meer ga gebruiken.

Dit weekend heb ik weer rust, wat ik nog steeds wel even nodig heb. Maandag nog even hard trainen op Papendal, want dinsdag vertrek ik naar Oostenrijk voor de Austrian International en de week daarna naar de German Open. De loting voor Wenen staat er al op en ik moet spelen tegen een Rus. Ik ken hem niet, dus ik zal jullie laten weten hoe het is gegaan!

Erik Meijs

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!