clubzoeker

Uit de oude doos: 'Mia terug: Hiep hiep hoera?'

Uit de oude doos: 'Mia terug: Hiep hiep hoera?'

[Oorspronkelijk gepubliceerd op 8 juni 2010.] Wat een ophef over de terug keer van Mia. Ik vind het prima als ze het wil proberen en als het zou lukken dan is het weer een geweldige prestatie voor Nederland dat met 0,0% bijdrage in welk opzicht dan ook een plak weet te halen op de Spelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vier jaar weg en dan denken dat je in twee jaar klaar ben om goud te pakken. Het zou een aanfluiting zijn voor onze sport als het ook echt kon. Dan moet ik ook zeggen dat Mia wel meer met natuurwetten heeft gespeeld, want hoe was het mogelijk dat zo'n klein dik propje badminton kon spelen? Het is een beetje het verhaal van de hommel die zou ook niet moeten kunnen vliegen maar doet dat wel en dat geeft de spelers weer moed die de afgelopen jaren te horen hebben gekregen dat ze niet in aanmerking komen voor een selectieplaats omdat ze overgewicht hebben.

Helaas Mia gaat het niet redden om in Londen in de finale te staan. Ik denk zelfs dat ze zich niet gaat plaatsen voor de Spelen al maakt de keuze om naar Azië te gaan het wel iets makkelijker om het te halen. In Nederland zou het echt onbegonnen werk zijn. Het zou dan ook wel aardig zijn geweest als de NOS vragen had gesteld waarom ze niet in ons land haar voorbereidingen gaat doen.

Na het EK in Engeland heb ik me afgevraagd wat de NBB nu ging doen met de zeer slechte resultaten. Iets waar ik hard voor werd aangevallen van alle kanten totdat Mark Brasser van de NOS mij hierin 100% gelijk gaf op de site van Piet Ridder. Er is dus niets gebeurd. De NBB doet er het stil zwijgen toe en Mia zegt hetzelfde met haar comeback, want ze wil goud halen in Londen en dus doe je dat door niet in Nederland te gaan trainen.

We laten onze talenten vallen omdat ze met een verkeerd racket spelen. Daar liggen niet zo veel mensen wakker van en de NBB mag in Papendal gewoon verder modderen. Mia gaat weer spelen en iedereen is helemaal gelukkig want WE hebben weer kans op een plak. Het doet er niet toe of het onze jeugdspelers wel of niet helpt om een hoger niveau te halen of niet als het Rood Wit Blauw maar waait in Londen. Als ik het voor het zeggen zou hebben dan ging ze niet mee en dit keer nou eens niet omdat ze met een verkeerd racket speelt maar gewoon omdat je daar staat voor Nederland, het Nederlandse badminton en alles waar ons land voor staat. Als je niet hier wil deelnemen aan hetgeen hier wordt geboden dan speel je maar voor een ander land. Maar die zijn natuurlijk niet achterlijk: die gaan geen tijd en geld steken in een speler die het wel leuk vindt om weer terug te komen. Die steken liever tijd en geld in hun AANKOMENDE talenten.

Mia, als je het badminton in Holland een warm hart toedraagt, dan zeg je: "Okay, ik kom uit voor Nederland als het me lukt. Ik ga mijn training in Azië doen, maar om het talent in Holland te helpen zal ik uit principe niet met Yonex spelen", dan help je tenminste ook op afstand het badminton in ons land. Zo kan je toch nog een voorbeeld zijn voor onze jeugd en is je terug keer op de badmintonbaan niet voor niets geweest als je doel eventueel niet wordt bereikt. Verder wil ik alleen maar zeggen dat ik je alle succes wens met het behalen van je doel, je eerste keuze in deze richting om twee jaar naar Azië te gaan is in ieder geval de juiste.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!