Driesetter voor Bosch-Ridder in Maleisië

Driesetter voor Bosch-Ridder in Maleisië

Ruud Bosch en Koen Ridder speelden vandaag een halve finale in de Malaysia Open Grand Prix. Ze stonden hierin tegenover Kien Keat KOO en Boon Heong TAN, de first seed van het toernooi.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste game ging tot 17-17 gelijk op, maar kwam met 21-17 in Maleisische handen. Het omgekeerde in de tweede game en 18-21 betekende een driesetter voor de papendubbellaars. In de slotgame maakten de Aziaten duidelijk wie de baas was en ze wonnen met 21-10. Niettemin een nette prestatie van Bosch-Ridder.

Gemengde resultaten in Denemarken

De als vierde geplaatste Eric Pang won zaterdagochtend zijn enkelpartij vrij eenvoudig van Joachim Persson [8], maar zijn revanche op Hans-Kristian Vittinghus liep anders. De eerste game trok Pang nog naar zich tot met 22-20, maar Vittinghus was gretiger. Dat leverde de Deen 21-9 en 21-12 in de navolgende games en daarmee een finaleplaats op.

Judith Meulendijks [2] won 's ochtends met 21-10 en 21-15 van de Finse Anu Nieminen en plaatste zich daarmee voor de halve finale tegen Anastasia Prokopenko [3]. De eerste game ging met duidelijke cijfers naar de Helmondse (14-21) en Prokopenko liet zich gelden de tweede game door met 21-8 een derde ronde te forceren. Op een 13-8 achterstand zag Meulendijks zich gedwongen tot opgave, wellicht wegens rugklachten.

Jelle Maas en Ilse Vaessen gingen met ruime cijfers ten onder in hun gemengddubbel en Vaessen zat met Samantha Barning bijzonder dicht bij een derde game, maar moest ook in die partij buigen voor een Scandinavisch koppel aan de overzijde.

Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux, tweede geplaatst tijdens dit toernooi, wonnen in een strakke tweesetter (21-18 21-19) van de Denen Fredrik Colberg en Kasper Paulsen. Daarmee voldoen ze aan hun plaatsing en ze staan op het moment van schrijven in de halve finale tegenover Rasmus Bonde en Anders Kristiansen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!