clubzoeker

Een vooruitblik op het badmintonkamp in Oro

Een vooruitblik op het badmintonkamp in Oro

Al heel vroeg was het kamp vol dit jaar en doordat ik zelf bondscoach van Vietnam ben geworden, heb ik de opzet ook iets veranderd.

SportSport

Ken je BC Invictus al?

Het worden 3 weken waarvan de grote groep in de tweede week komt. Dit is de combinatieweek waar we zowel spelers trainen als trainers opleiden. Week 1 en 3 zijn alleen maar trainingsweken voor spelers met een enkele trainer die wat persoonlijke begeleiding wil hebben.

De grote verandering zit in het feit dat we in week twee niet in de hal slapen. Dat zou te onrustig worden met deze groep en de nachtrust teveel verstoren. Er zullen twee alternatieven zijn. We kunnen waarschijnlijk gebruik maken van een klaslokaal in de school van Oro, 400 meter van de hal vandaan. En we kunnen op het grote grasveld een tentenkamp opzetten. Het gaat alleen maar om het slapen want alle tassen kunnen gewoon in de hal staan.

Dus het is heel erg eenvoudig: neem een kleine tent mee, luchtbed en slaapzak. Naast de kleine tenten zal er ook een grote tent worden opgezet waar we eventueel kunnen eten en die we kunnen gebruiken als extra zitkamer. De grote zaal boven wordt weer ingericht als internetcafé. Je hoeft dus geen computer mee te nemen, er zijn er meer dan voldoende. We hebben een wasmachine in de hal en voor 30 kr. is het mogelijk je was te doen.

Week 1 en 3 zullen het zelfde van opzet zijn als vorig jaar en daar zullen we als een groep de training doen. In week twee zal de training dit jaar in groepen zijn, we hebben twee groepen die in sterkte zijn opgedeeld. Op deze manier kunnen we veel beter gebruik maken van de hal en de beschikbare trainers. De trainingseenheden zullen 1,5 tot 2 uur zijn en elkaar afwisselen. Woensdag- en vrijdagmiddag spelen we wedstrijden tegen Holbæk met een groep en blijft de andere groep in de hal voor training.

Er komen ook een paar elitespelers naar het kamp zoals Erik Meijs, Tobias Wadenka, Vu Tri Trang (de nummer 3 van de wereld in de U19) en Duong Huynh (die was er vorig jaar ook). Deze spelers gaan dinsdag en donderdagavond meetrainen met het eliteteam van Skoveshoved en ze zullen in het weekend met dit team meegaan naar Zweden voor een driedaags trainingskamp met deze spelers.

We hebben ook weer een goed trainersteam dit jaar, met de volgende namen:

 • Morten Christensen (DK) Elite trainer instructeur
 • Andereas Johannsen (DK) Elite trainer instructeur
 • Ron Daniëls (NL/DK) Elite trainer instructeur
 • Aad van Zeijl (NL/DK) DBF 2 Trainer en fysiotherapeut
 • Henri Vervoort (NL/I) Trainer uit de school van Kenneth Larsen
 • Manuel Massari (D) Duitse trainer bij de BBV in Nurenberg
 • Roel van Heuckelom (B) Trainer uit België, coach spelers uit de nationale selectie
 • Duong Nhut Huynh (VN) ass. bondscoach Vietnam

Het was niet eenvoudig om al deze mensen bij elkaar te krijgen voor het kamp en niet iedereen kon komen zo heeft Holger Hasse, de nationale coach van Duitsland, helaas afgezegd, maar gezegd dat hij er volgend jaar zeker bij wil zijn.

Alle deelnemers krijgen de komende dagen een e-mail van me met de laatste details en dan is het aftellen naar augustus voor wat ik hoop weer een mooie badmintonervaring.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!