SportSport

Winst Yao Jie Thailand Grand Prix Gold 2011

Winst Yao Jie Thailand Grand Prix Gold 2011

Yao Jie heeft haar eerste wedstrijd gewonnen tijdens de Thailand Grand Prix Gold. Dicky Palyama verloor helaas van Jen Hao Hsu (TPE). Het vrouwendubbel van Dooremalen/Jonathans komt morgen pas in actie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Thailand Grand Prix Gold, een toptoernooi in Bangkok met een prijzengeld van 120.000 US dollar, begon voor Yao Jie met winst op Shizuka Uchida uit Japan. Met 21-11 en 21-18 won Jie eenvoudig. De volgende tegenstander is de sterke Youn Joo Bae, de als 3e geplaatste Koreaanse.

Dicky Palyama, als 15e geplaatst, had het een stuk moeilijker in zijn eerste partij tegen Jen Hao Hsu uit Chinese Taipei. Na verlies in de eerste game (13-21), won hij mooi de tweede game met gelijke cijfers. De derde game was een gelijk opgaande strijd die door Jen Hao Hsu met 21-19 gewonnen werd.

Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans zijn als 3e geplaatst en spelen morgen tegen Savitree Amitapai/Somsri Nessara uit Thailand.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!