Kirsten van der Valk op naar WJK-Badminton na China-stage

Kirsten van der Valk op naar WJK-Badminton na China-stage

Zes dagen per week werd er 2 maal 2 uur getraind bij de badmintonschool van de Nederlandse wereldtopper Yao Jie die de trainingsstage samen met haar man Eric Pang, eveneens een wereldtopper, begeleidde.

Zij werden bij de trainingen geassisteerd door diverse Chinese trainers die de specifieke badmintontechnieken zoals die alleen daar worden toegepast op een aantal Europese spelers overbrachten. Een pittig programma bij temperaturen tussen de 30 en 40 graden met ook nog eens een hoge luchtvochtigheid. Geen gewone omstandigheden voor de jonge topspeelster uit Maarssen die daar goed mee om wist te gaan. De vrije zondagen werden gevuld met sight-seeing en het ontdekken van de Chinese cultuur. Regelmatig werden er wedstrijden georganiseerd waarbij zelfs een aantal malen de lokale televisie aanwezig was voor opnames.

Er was veel bekijks want zo vaak wordt de school niet bezocht door Europeanen. Vaak was het dan ook erg druk rondom de banen in de hal. Kirsten van der Valk heeft veel ervaring opgedaan op deze trainingsstage in enerzijds het omgaan met de omstandigheden en anderzijds het aanleren van de eerder genoemde technieken. Deze bagage neemt zij mee naar een propvol seizoen welke vrijwel direct bij terugkomst uit China op 1 augustus van start is gegaan. Na een uitgebreide evaluatie van de trainingsstage met privé trainer/coach Fred van Wankum wordt na een tweetal rustdagen alweer gestart met de hardlooptrainingen voor het leggen van een goede basisconditie in combinatie met baan- en krachttrainingen.

Eind augustus staat immers alweer een internationaal toernooi in het Duitse Langenfeld op het programma. Tijdens het verblijf in China werd op het thuisfront bekend dat de badmintonbond instemt met deelname van Kirsten van der Valk aan het Wereld Jeugd Kampioenschap badminton wat begin november plaatsvindt in Chinese Taipei.

Het bijzondere hieraan is dat de Maarssense, net als een 4-tal senioren toppers waaronder Yao Jie en Eric Pang, al ruim anderhalf jaar de dupe is van een langslepend sponsorconflict. Hierdoor maakt zij geen deel meer uit van de Nationale Selectie en wordt zij ook niet geselecteerd voor internationale evenementen. Deze situatie was aanleiding om samen met Fred van Wankum een eigen weg te kiezen met veel steun vanuit een aantal sponsoren en diverse mensen in haar omgeving. In mei werd Kirsten van der Valk voor de derde maal op rij Nederlands Jeugdkampioen in het damesenkelspel.

Dit resultaat in combinatie met nog een aantal mooie prestaties in het buitenland bevestigen dat zij bij de absolute top in haar leeftijdscategorie in Nederland behoort. Deelname aan het WJK is dan ook een enorme stimulans voor de Maarssense topspeelster waar zij hard naar toe gaat werken. Het genoemde toernooi in Duitsland en half oktober de Danish Junior Cup in Kopenhagen maken deel uit van de voorbereidingen naast de competitie in de eredivisie waarbij zij uitkomt voor BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!