Volgend jaar meidenkamp met Judith Meulendijks in Oro

Volgend jaar meidenkamp met Judith Meulendijks in Oro

Volgend jaar een heel meidenkamp?

We zitten alweer bijna in september. Wat gaat de tijd toch snel zeg! Ik wil nog even een korte opsomming geven van hoe ik het kamp in Orø met Ron Daniëls ervaren heb

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En de plannen voor het komend jaar met dit kamp!

Wat ik al eerder heb geschreven; Ik ben vorig jaar alleen maar een middag in Orø geweest en dit jaar een kleine week; Wat me direct opviel aan het kamp is dat er onwijs veel individuele aandacht geschonken werd.. Ik denk dat dit ook echt de manier is om aan hele specifieke dingen te werken en die te verbeteren -Veel 1 op 1 werken! Dan zijn de sessies misschien soms iets korter, maar jij bent degene die constant werkt.. Dus de intensiteit is veel hoger!

Wat ik erg goed / leerzaam vond, was dat er 'verschillende' trainers waren. In die week dat ik er was waren er 2 trainers uit Denemarken, 1 uit België en dan de 3 Nederlanders Ron, Erik en ik. (Erik en ik zijn natuurlijk officieel geen trainers, maar spelers).

Wat wij de spelers duidelijk probeerden te maken is dat iedere trainer zijn of haar visie heeft op het spelletje en dus ook een eigen mening heeft over waar de spelers goed in zijn en waar verbetering nodig is. Het is dan aan de speler om te beslissen: "Ok, dit vind ik van die trainer goed en dit van die andere trainer." De speler kan dan van elke trainer DIE dingen meenemen waarvan zij denken dat 't goed is voor hun spel. Dat probeer ikzelf ook altijd duidelijk te maken. Wat ik tegen de spelers zeg, dat wil niet zeggen dat het op die manier MOET, maar ik wil altijd graag dat ze het proberen! Bevalt het goed, prima. Zo niet, ook even goede vrienden. Op die manier vormen ze een beetje hun eigen stijl.

Omdat er veel trainers waren ontstonden er ook leuke discussies. Iedereen denkt anders over tactiek, techniek, voetenwerk etc. Op deze manier was het ook erg leerzaam voor de trainers! Ik denk ook dat het juist erg goed was dat Erik en ik er waren. Wij zijn natuurlijk geen trainers, maar wij kunnen als geen ander uitleggen hoe een speler iets ervaart en hoe wij over bepaalde dingen denken! Ik heb er in ieder geval veel van opgestoken.

Wat denk ik voor de spelers erg leuk was: er werd ontzettend veel samen gedaan. Bijvoorbeeld samen de tafel dekken en afruimen, iedereen sliep in de hal, iedereen hielp elkaar waar het nodig was. De nadruk, met name naast de trainingen, lag op TEAMWORK. En omdat badminton toch wel een erg individuele sport is, is het werken als een team altijd extra leuk! Dat is mijn mening in ieder geval.

Ron en ik hebben in die week ook al over volgend jaar gesproken en het plan is er om volgend jaar een meidenkamp te organiseren. Dus meiden: hou het internet in de gaten voor de data! Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij het op internet plaatsen. Ik hoop jullie volgend jaar te zien.

Judith Meulendijks

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!