clubzoeker

Volgend jaar meidenkamp met Judith Meulendijks in Oro

Volgend jaar meidenkamp met Judith Meulendijks in Oro

Volgend jaar een heel meidenkamp?

We zitten alweer bijna in september. Wat gaat de tijd toch snel zeg! Ik wil nog even een korte opsomming geven van hoe ik het kamp in Orø met Ron Daniëls ervaren heb

Maak kennis met Olaf Hermus!

En de plannen voor het komend jaar met dit kamp!

Wat ik al eerder heb geschreven; Ik ben vorig jaar alleen maar een middag in Orø geweest en dit jaar een kleine week; Wat me direct opviel aan het kamp is dat er onwijs veel individuele aandacht geschonken werd.. Ik denk dat dit ook echt de manier is om aan hele specifieke dingen te werken en die te verbeteren -Veel 1 op 1 werken! Dan zijn de sessies misschien soms iets korter, maar jij bent degene die constant werkt.. Dus de intensiteit is veel hoger!

Wat ik erg goed / leerzaam vond, was dat er 'verschillende' trainers waren. In die week dat ik er was waren er 2 trainers uit Denemarken, 1 uit België en dan de 3 Nederlanders Ron, Erik en ik. (Erik en ik zijn natuurlijk officieel geen trainers, maar spelers).

Wat wij de spelers duidelijk probeerden te maken is dat iedere trainer zijn of haar visie heeft op het spelletje en dus ook een eigen mening heeft over waar de spelers goed in zijn en waar verbetering nodig is. Het is dan aan de speler om te beslissen: "Ok, dit vind ik van die trainer goed en dit van die andere trainer." De speler kan dan van elke trainer DIE dingen meenemen waarvan zij denken dat 't goed is voor hun spel. Dat probeer ikzelf ook altijd duidelijk te maken. Wat ik tegen de spelers zeg, dat wil niet zeggen dat het op die manier MOET, maar ik wil altijd graag dat ze het proberen! Bevalt het goed, prima. Zo niet, ook even goede vrienden. Op die manier vormen ze een beetje hun eigen stijl.

Omdat er veel trainers waren ontstonden er ook leuke discussies. Iedereen denkt anders over tactiek, techniek, voetenwerk etc. Op deze manier was het ook erg leerzaam voor de trainers! Ik denk ook dat het juist erg goed was dat Erik en ik er waren. Wij zijn natuurlijk geen trainers, maar wij kunnen als geen ander uitleggen hoe een speler iets ervaart en hoe wij over bepaalde dingen denken! Ik heb er in ieder geval veel van opgestoken.

Wat denk ik voor de spelers erg leuk was: er werd ontzettend veel samen gedaan. Bijvoorbeeld samen de tafel dekken en afruimen, iedereen sliep in de hal, iedereen hielp elkaar waar het nodig was. De nadruk, met name naast de trainingen, lag op TEAMWORK. En omdat badminton toch wel een erg individuele sport is, is het werken als een team altijd extra leuk! Dat is mijn mening in ieder geval.

Ron en ik hebben in die week ook al over volgend jaar gesproken en het plan is er om volgend jaar een meidenkamp te organiseren. Dus meiden: hou het internet in de gaten voor de data! Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij het op internet plaatsen. Ik hoop jullie volgend jaar te zien.

Judith Meulendijks

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!