clubzoeker

Stef over Team Meijs

Stef over Team Meijs

Ik word weer hier en daar getriggerd door wat opmerkingen naar aanleiding van het artikel van Ron.

Maak kennis met David van Dalm!

Kom net terug van de wedstrijd van Van Zijderveld tegen Duinwijck en heb Erik zien worstelen in zijn wedstrijd tegen Lester Oeij. Ik heb kunnen zien dat de potentie van Erik heel groot is en we helemaal op koers liggen. Ook wordt steeds duidelijker hoe groot het verschil is tussen het badminton in Nederland en het badminton op de internationale toernooien. Het is erg wennen om tussen deze 2 niveaus te schakelen. Nu al zag ik weer resultaat van de meer fysieke aanpak van de afgelopen week, aangezien Erik het tempo met gemak kon bijbenen.

Ik ben denk ik de enige die Erik dagelijks zeer intensief meemaakt en kan alleen maar bevestigen wat Ron in zijn artikel over TEAM Meijs neerzet. Als TEAM hebben we gezamenlijk in juni van dit jaar vastgesteld dat de eerste periode een hele moeilijke zou worden en ups, maar ook veel downs zou hebben. Er zijn zoveel dingen over te zeggen, ik zou er al een half boek over kunnen vol schrijven.

Feit is in elk geval dat Erik nu een 2e periode van grote veranderingen doormaakt. Maar weinigen beseffen of weten misschien dat Erik pas rond de 3 jaar geleden bij de nationale selectie is gekomen. In zijn jongere jaren was hij nog totaal niet in beeld. Hij heeft dus in een korte tijd enorm veel moeten inhalen om het niveau te halen van de nationale selectiespelers. Daar is hij wonderwel in geslaagd. Maar tegelijk heeft hij ook als persoon een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat heeft hem er toe gebracht dat hij voor zichzelf de keuze heeft durven maken om na die 3 jaar alweer uit de selectie te stappen en zijn eigen pad te kiezen. Degene die hem de ogen heeft geopend is Ron en daar is Erik en zijn wij hem enorm dankbaar voor. Om de internationale top te behalen moet je groot denken en stappen durven zetten die je onder normale omstandigheden misschien niet zou durven zetten.

Erik heeft dat aangedurfd en gaat er niet 110% voor maar voor 200%.

Voor bijna elk internationaal toernooi waar Erik nu aan deelneemt geldt dat hij voor het eerst er aan deelneemt. Dat geldt voor bijvoorbeeld Schotland, Ierland en Turkije waar Erik dit jaar nog aan deelneemt (een WJK heeft Erik zelf nooit mogen meemaken...). Alles is nieuw dus, aan elke nieuwe omstandigheid moet je wennen.

Het vernieuwende van TEAM Meijs is dat op werkelijk alle fronten tegelijk de zaken worden aangepakt, de ontwikkelpuzzel van Stinne Rasmussen dus in de praktijk! Het gaat om zeer precies, tot in de kleinst mogelijke details (zoals René Sehr terecht beschrijft) werken aan de techniek, er wordt heel veel gepraat over tactiek binnen het TEAM en op het scherp van de snede. Het fysieke aspect wordt aangepakt. Dat alles doet enorm veel met een sporter van die leeftijd, dus is er ook veel aandacht voor het mentale aspect.

Een sporter waar ook nog eens extra druk op staat omdat hij zijn opleiding op zo'n jonge leeftijd heeft stopgezet en de moed heeft getoond om het hoogst haalbare op sportief gebied te halen en daar al het andere voor opzij te zetten. En dan heb ik het nog niet eens over het aspect communicatie waar veel aandacht voor moet zijn en alle geregel er om heen.

Dit heeft een uitermate grote impact op een sporter zoals Erik, een sporter die ook nog eens streeft naar perfectie in zijn spel en vooral op gevoel speelt.

Alleen een individuele aanpak kan Erik naar de top brengen en Ron Daniëls zal daar een centrale rol in spelen. Misschien moet 'Love for badminton' nog maar eens goed de artikelen op de site van Erik bekijken, dan is volgens mij voldoende duidelijk wat Erik van Ron vindt.

En nog een antwoord aan 'de ouders': waarom Jerry Natenstedt zo vooruit gaat zou je aan Jerry zelf moeten vragen, maar ik denk dat ook hier René Sehr het bij het rechte eind heeft. Jerry heeft denk ik erg baat bij de trainingssessie die hij wekelijks met TEAM Meijs meedraait (de training waar Jerry aan meedoet wordt overigens gedaan niet door Ron gedaan, maar door Roy Calbo) en ik ben er trots op via TEAM Meijs een aandeel te kunnen leveren aan zijn badmintonontwikeling. Het wezenlijke verschil tussen de training van Jerry binnen TEAM Meijs en de training van Erik is dat Jerry gericht 1x per week meedraait, terwijl bij Erik een volledig programma wordt uitgerold op alle fronten zoals ik eerder beschreef. Dat is volgens mij de reden dat bij Jerry het resultaat er eerder uitkomt als bij Erik maar tegelijk ook het bewijs dat we de goeie aanpak hebben gevonden.

Stef Meijs
Manager TEAM Meijs

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!