SportSport

Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012

Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012

Van woensdag 29 februari tot en met zondag 4 maart is de Haarlemse Duinwijckhal omgetoverd tot een ware badmintonarena.

clubzoeker

Maak kennis met Olaf Hermus!

Tijdens de Yonex Dutch Junior 2012 strijden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 23 landen om de vijf te verdelen titels. Duinwijck organiseert het toernooi sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Het toernooi maakt deel uit van het Badminton Europe Junior Circuit.

207 aanmeldingen uit 23 landen

Voor deze 31ste editie zijn er 207 inschrijvingen uit 23 landen wereldwijd. Het deelnemersveld is het sterkste in jaren. Topbadmintonland Indonesië is terug met twee ploegen en ook Maleisië, Hongkong, Filippijnen en India reizen vanuit Azië naar Haarlem. Uit de rest van de wereld hebben de nationale jeugdploegen van België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Finland, Zweden, Canada, Portugal, Engeland, Schotland, Wales, Bulgarije, Egypte, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland zich ingeschreven. Een deelnemersveld van jewelste.

Live-score

Alle wedstrijden zijn op internet te volgen via het live-score systeem van toernooi.nl, en via korte verslagen op Facebook, Twitter (@YonexDJI) en yonexdutchjunior.com.

Maleisië, Hong Kong of toch Indonesië?

De grote vraag dit jaar is of Maleisië net als vorig jaar samen met Hong Kong het toernooi gaat overheersen of dat Indonesië roet in het eten gaat gooien. Maleisië won toen alle onderdelen behalve de gemengd dubbel, waar 2 koppels uit Hong Kong in de finale tegenover elkaar stonden. Indonesië neemt de Yonex Dutch Junior dit jaar zeer serieus en twee ploegen; 3 sterke herenenkels en hun 2 beste herendubbels. De beste dubbels van de Indonesische jeugdranglijst zijn hiermee vertegenwoordigd. Bijzonder is ook de komst van de huidige Indonesische hoofdcoach Fung Permadi. Permadi is een van de eerste finalisten van de Dutch Junior. De Europese top zal er natuurlijk alles aan gelegen zijn om de Aziatische hegemonie te doorbreken.

Toegang toernooi

Gedurende het vijfdaagse kampioenschap zullen zowel de enkel- als de dubbelspelen volgens het afvalsysteem worden gespeeld. Woensdag 29 februari start het toernooi om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Donderdag en vrijdag wordt er gespeeld vanaf 09.00 uur, zaterdag van 09.30 tot 20.00 en zondag van 09.30 tot 16.00 uur. Er zal gespeeld worden op vier overcourts. De toegang tot Duinwijckhal aan het Badmintonpad 1 is gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!