SportSport

Trainingskamp Oro bijna vol en ik ben vol van Vietnam

Trainingskamp Oro bijna vol en ik ben vol van Vietnam

Het gaat heel erg hard met de inschrijvingen van dit jaar. Mede omdat ook Dicky Palyama en Eric Pang hebben toegezegd te zullen komen zijn de spelers sneller dan gewoonlijk met het aanmelden.

SportSport

Ken je BC Maasland al?

Voor week 29 juli tot 4 augustus hebben we op dit moment 17 deelnemers. Voor de week daarna hebben zich er 18 ingeschreven en dat getal is niet zeker, want in deze week komen de spelers uit Italië en daar heb ik maar vier plaatsen voor vrij gemaakt terwijl Henry al had aangegeven dat ze waarschijnlijk met meer spelers komen.

Afgelopen maand ben ik in Vietnam naar de Deense ambassade geweest om een visum voor Huynh te regelen, want dat ging vorig jaar helemaal mis. Dit jaar ziet het er goed uit. Ik ken de ambassadeur John Nielsen in Vietnam vrij goed. Hij is een fanatieke badmintonaanhanger en het ziet er naar uit dat hij er zich zelf mee gaat bemoeien nadat hij een brief heeft gehad van de burgemeester van Holbaek over het visum voor Huynh.

Huynh is in Vietnam in de problemen gekomen door toedoen van de toenmalige technisch directeur van Badminton Nederland. Onze nieuwe voorzitter zou daar toen wat aan gaan doen en er voor zorgen dat de schade zou worden hersteld, maar dat is natuurlijk niet gebeurd ook al zijn we inmiddels bijna 7 maanden verder. Ik heb haar al gelijk toegezegd dat ik er voor zou zorgen dat ze een goede opleiding zou krijgen in Denemarken en natuurlijk hou ik wel mijn woord en zal ik alles op alles zetten om dat ook waar te maken.

Huynh is nog volop bezig met haar project en ik heb het de afgelopen maand kunnen gaan bekijken. Shit, ik schaam me dood. Ik ben uitgenodigd in wat ze nu het spelershuis noemt. Ik zou er overnachten en de volgende dag gaan kijken in de sporthal. Ik kon het echt niet, ik kon daar niet gaan slapen. Het slapen gaat in een hangmat, want de ratten lopen over de vloer in de nacht en het is dus niet veilig om op de grond op een matras te slapen. En mensen, ik ben echt niet moeilijk. Ik slaap waar ik ga zitten of liggen en heb geen luxe hotel nodig, maar dit ging echt niet.

Mijn doel is dus dat ze dit jaar naar Oro komt en dat ze na Oro in Denemarken de trainersopleiding gaat doen en dat MOET gaan lukken.

Als er nog meer inschrijvingen gaan komen, dan heb ik plannen om er nog een week aan vast te plakken. Dat zou dan van 12 augustus tot 18 augustus zijn, maar die beslissing neem ik pas als ik meer duidelijkheid heb over het totaal aantal deelnemers. Iedereen bedankt voor de hulp die er nu al aan Huynh is gegeven en voor jullie inschrijving voor het 2012 Oro-kamp. We gaan er wat moois van maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!