Lisa Malaihollo over haar weekend in Amersfoort

Lisa Malaihollo over haar weekend in Amersfoort

Afgelopen weekend stond het eerste toernooi van het Master circuit op het programma en wel die in Amersfoort. Fanatiek als altijd had ik me ingeschreven voor alle drie de onderdelen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Singel speel ik altijd. Dubbel met mijn ‘kleine zusje’ Yvonne is ook traditie. En de kans een keer te mixen met topper en teamgenoot Jim Middelburg kon ik natuurlijk niet laten schieten.

Op toernooi.nl was een aardig deelnemersveld voor alle onderdelen te vinden dus het beloofde een leuk en spannend weekend te gaan worden. Op zaterdag hoefde ik alleen te mixen en singelen. De eerste mix speelden we tegen Nick Smaling en Mireille van Daal. Jim en ik moesten uiteraard heel even wennen aan elkaar, maar het liep al snel lekker en in twee sets was de eerste wedstrijd binnen. Daarna mocht ik het opnemen tegen Tamara Werson. Ik kwam niet lekker in mijn spel en Tamara bracht veel terug. Aan het einde van beide sets ging het steeds wat beter waardoor ik de wedstrijd met 21-17, 21-18 binnen sleepte. De volgende ronde kwam ik Linda Chen tegen. In het verleden hebben we al een aantal keer tegen elkaar gespeeld dus ik wist wat ik kon verwachten. De eerste set ging vrij gelijk op, maar de tweede helft kwam ik er beter in en ging wat sneller spelen wat resulteerde in 21-15 winst. De tweede set hield ik het spelletje vol en nam een grote voorsprong. Linda vocht zoals altijd goed terug, maar de voorsprong bleef ik behouden en won de tweede set met 21-13. Daarna kregen we te horen dat Jim en ik een walk-over hadden. De laatste wedstrijd van zaterdag werd de mix tegen Ruben Jille en Alida Chen. Het werd een super leuke mix met lange rally’s en veel lol. Gelukkig wonnen wij de meeste rally’s en met 21-14 en 21-9 konden we lekker op tijd huiswaarts.

Zondagochtend mocht ik eindelijk dubbelen. We speelden tegen Rachelle Haan en Linda Hoedemakers. De eerste set keken we steeds tegen een achterstand aan. Pas aan het einde van de set gingen we beter spelen en haalden we toch nog de set binnen. De tweede set liep een stuk beter, konden we onze tegenstanders wat meer onder druk zetten en wonnen we met 21-16 en 21-13. In de halve finale van mijn singel kwam ik Roxanne Molenmaker tegen. Ook tegen haar heb ik de laatste tijd een aantal keer gespeeld. De eerste set ging gelijk op en kon ik net met 21-18 binnenhalen. De tweede set ging een stuk beter en ging met 21-15 naar mij. Daarna gelijk de dubbel tegen Ginny Severien en Maartje Verheul. Wetende dat dit een hele zware partij zou worden, begonnen Yvonne en ik vol goede moed aan de wedstrijd. Het tempo lag vanaf het begin erg hoog en de rally’s waren lang. We gingen helemaal gelijk op, tot de laatste paar punten. We maakten wat slordige foutjes en verloren helaas met 21-18 de eerste set. De tweede set begonnen we met veel eigen fouten en keken al snel tegen een grote achterstand aan. We konden dit niet meer goedmaken en verloren met 21-12.

Daarna mocht ik opnieuw tegen Ginny en wel in de mix met Joéli. De eerste set ging weer gelijk op maar keken vaak tegen 1 puntje achterstand aan. Ook op het einde was dit het geval en we verloren net met 21-19. De tweede set ging al een stuk beter maar nog steeds gelijk op. Ook in deze wedstrijd lag het tempo lekker hoog en er zaten dan ook een hoop mooie rally’s tussen. Op het einde van de tweede set wisten we op een 19-17 voorsprong te komen. Helaas trokken we de vier lange rally’s daarna aan het kortste eind en konden we er net geen derde set uit slepen.

Na deze wedstrijd moest ik me nog één keer opladen om tegen mijn teamgenootje Soraya de finale in het damesenkelspel te spelen. We hadden nog nooit eerder tegen over elkaar gestaan, naast wat trainingspartijen, dus het was wel even een raar gevoel voor ons beiden. Soraya speelde ontzettend scherp en slim waardoor ik helemaal niet in mijn spel kwam. Bij vlagen lukte wat ik wilde, maar Soraya was veel fitter en bleef haar spelletje volhouden. Ik verloor de eerste set kansloos met 21-10. De tweede set begon ik wat beter en speelde een aantal goede rally’s. Daarna werd ik weer veel te slordig en daar maakte Soraya dankbaar gebruik van. Met 21-14 was de finale snel voorbij en mocht ik mijn teamie feliciteren met haar eerste plek. Hiermee zat ook mijn eerste Master van dit seizoen er weer op. Op naar de volgende in Almere!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!