clubzoeker

Deze zomer: onafhankelijke avondopleidingen van een Deense toptrainer

Deze zomer: onafhankelijke avondopleidingen van een Deense toptrainer

Maak in een opleiding van 3 uur kennis met hoe ze in Denemarken over badminton denken! Didactiek, tactiek dubbel, jeugdwerking,...

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een MUST voor alle gemotiveerde trainers om kennis te kunnen maken met de Deense badmintonvisie. Intensieve en interactieve workshops waarin we essentiële onderdelen van badminton zullen behandelen op de Deense manier.

Het badcoach summercamp 2012 komt steeds dichterbij. Het concept wordt met veel enthousiasme onthaald door spelers. Dit bewijzen de vele inschrijvingen waardoor het kamp nu reeds zo goed als volzet is.

Nu de voorbereidingen rond het kamp zo goed als afgerond zijn, heb ik de laatste weken intensief overlegd met onze head-coach ANDREAS JOHANSSEN (DK) om ook de trainersopleiding vorm te geven. ANDREAS heeft zijn stokpaardjes maar ook ik heb een aantal zaken die ik zeker wil meegeven.

Uiteindelijk zijn we tot een mooi geheel gekomen. ’s Avonds zullen er (iets meer theoretische) opleidingen zijn die wel praktijkgericht zijn. En overdag worden deze ‘guidelines’ effectief omgezet in de praktijk.

Avondbijscholingen staan ook open voor externe trainers

We zijn tot een indrukwekkende trainersopleiding gekomen, waar we beide 100% achter staan en waar de link naar de praktijk nooit ver weg zal zijn. We hebben vier onderwerpen bepaald (1 onderwerp per avond) die volgens ons het best aansluiten op de grootste pijnpunten in het Belgische en Nederlandse trainerslandschap.

Tijdens de bijscholingen ’s avonds wordt er één onderwerp behandeld. De volgende dag zullen deze richtlijnen in de spelerstrainingen opgenomen worden. Want hierover waren Andreas en ik het onmiddellijk eens, het ontbreekt trainers hier absoluut aan de mogelijkheid om onder begeleiding opgedane kennis om te zetten in de praktijk. Iemand die je kan wijzen op fouten die je maakt, of iemand die zaken kan aanhalen die nog beter zouden kunnen. Kortom, iemand die je in je eerste trainingen kan sturen om je trainingen nog een niveau hoger te tillen. Elke dag zullen de trainers in opleiding onder supervisie van Andreas en mezelf 1 training geven van anderhalf uur.

Ook op onze trainersopleiding zijn er vele reacties gekomen. Vooral van trainers die het zeer jammer vonden dat ze niet aanwezig kunnen zijn omdat ze zich overdag niet vrij kunnen maken. Wij vonden het zonde dat gemotiveerde trainers geen kennis zouden kunnen maken met de Deense manier van trainen. En daarom hebben we dan ook besloten om de avondsessie open te stellen voor externe trainers. Het aantal plaatsen zal echter wel beperkt zijn zodat de kwaliteit gewaarborgd kan blijven.

Het programma zal er als volgend uitzien:

MAANDAG (19h30-22h30)

"Get the basics right: Workshop over lichaamstaal, didactiek en pedagogiek

Dit is de basis en van essentieel belang voor het opbouwen van je training. Hier zal je duidelijk de Deense manier van denken herkennen, en hoe ze in Denemarken training als een concept bekijken. De workshop zal opgebouwd zijn rond clubspelers en later even uitgesplitst worden naar Elite spelers.

Maximum aantal deelnemers : 10

DINSDAG (19h30-22h30)

"Tactiek dubbel" : Workshop rond de basis tactieken van dubbel en hoe we tactische oefeningen kunnen implementeren in onze trainingen.

Deense trainers vinden het gebrek aan tactiek in onze trainingen onze grootste tekortkoming. Met deze bijscholing willen we daar verandering in brengen, en zal je in de toekomst altijd rekening houden met tactiek in het opstellen van trainingen. Voor deze workshop zullen we gebruik maken van de website www.bestoncourt.com. We zullen laten zien hoe je dit kan integreren in het opmaken van je trainingen.

Maximum aantal deelnemers : 10

WOENSDAG (19h30-22h30)

"video-analyse" : Hoe maken we het topdubbel duo van België nog beter? Video-analyse en opstellen van trainingen.

De open bijscholing zal handelen omtrent het nr 1 dubbelpaar van Belgie: Freek Golinski en Matijs Dierickx. We analyseren wedstrijden van Matijs en Freek en zullen naar punten zoeken waarop we hun dubbel nog kunnen verbeteren. Allen trainers zullen op voorhand videomateriaal beschikbaar krijgen zodat ze reeds voordien de wedstrijden kunnen analyseren. Al onze bevinden zullen in een rapport neergeschreven worden en aan deze beloftevolle spelers en hun trainer, Alan McIlvain, overgemaakt worden.

Maximum aantal deelnemers : 5

DONDERDAG (19h30 – 22h30)

"jeugdtraining" : Hoe gaan we om met beginnende spelers om en hoe stomen we ze klaar voor het grote werk?

Onze beginnende, jonge spelers hebben misschien wel de beste begeleiding nodig van allemaal. Op die leeftijd zijn ze een ongeschreven boek, en willen ze zoveel mogelijk leren. Het is van groot belang dat kinderen juist begeleid worden, want het afleren van slechte slagen, gewoontes wordt naarmate ze ouder worden steeds moeilijker. MARTIN ERIKSEN en RENE SEHR zijn gespecialiseerd in deze materie en zullen ons met groot plezier hun visie en oefeningen delen.

Maximum aantal deelnemers : 10

De voertaal van de opleidingen is Engels.

We vragen jullie om in sport-outfit aanwezig te zijn, zodat we desgevallend steeds kunnen verhuizen naar de sporthal om eventueel zaken te verduidelijken of beweringen uit te sluiten. De bijscholingen zullen ondersteund worden door onze voltallige en indrukwekkende trainersstaf.

We stellen ons uiterst flexibel op om geïnteresseerden te kunnen laten deelnemen. Zo hopen we dat we een maximum aan geïnteresseerde trainers kunnen bereiken. Het is voor ons ook helemaal geen voorwaarde dat je een gediplomeerde trainer bent om de bijscholingen bij te wonen. We vragen enkel maar dat je een gezonde interesse vertoond in het onderwerp van de bijscholing. Het is mogelijk om voor 1 of meerdere avondsessies in te schrijven.

En het is zelfs mogelijk om je op de avond zelf alsnog in te schrijven om de dag volgend op de theorie deel te nemen aan de praktijksessies (zolang er plaats is uiteraard).

Wil je echt helemaal niets missen van de kennis van de trainersstaf kan je je nog steeds inschrijven voor de volledige opleiding, de meer theoretische deelstukken ’s avonds en de praktijk overdag, met de supervisie trainingen die je dan zelf zal kunnen geven.

De inschrijvingen gebeuren volgens aanmelding, zodat alle trainers een gelijk kans maken om deel te nemen. Trainers die zich ingeschreven hebben voor de volledige cursus zijn automatisch ook ingeschreven voor de avondsessies.

De bijdrage voor een avondsessie bedraagt €30 (inclusief drankje).
De bijdrage voor de volledige opleiding bedraagt nog steeds €299.

Voor meer info, gelieve contact op te nemen met roel.vanheuckelom@telenet.be.

Roel Van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!