clubzoeker

Erik Meijs: 'Stijgende lijn tijdens Denmark International'

Erik Meijs: 'Stijgende lijn tijdens Denmark International'

Na mijn 'Master'-overwinning bij Conquesto in Zoetermeer, vertrok ik maandagochtend samen met Bart Gerrits meteen richting Denemarken voor de Denmark International.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een reis van ongeveer 9 uurtjes kwamen we aan in het hotel, waarna we meteen wat gingen eten en vervolgens lekker op bed wat tv konden kijken.

De dag erna rustig aan gedaan, wat in het zonnetje gezeten en 's avonds nog wat getraind in de hal, aangezien Bart woensdag moest beginnen met zijn eerste wedstrijd.

Woensdag begon het toernooi dus voor Bart. Hij moest spelen tegen een Deen waarmee ik ongeveer een jaar geleden had getraind in Greve. Bart speelde een tactisch goede wedstrijd, maar redde het helaas niet, dus was het een dag later de beurt aan mij!

Ik speelde op donderdag tegen een bekende voor mij, namelijk Rasmus Fladberg. Ik wist dat ik in goede doen was, dus dat het een goede wedstrijd kon worden en dit gebeurde gelukkig ook!

In de eerste set begonnen we met lange rally's op een extreem hoog tempo om elkaar meteen even te laten zien dat dit een zware wedstrijd zou worden en de een niet voor de ander wilde onderdoen. Ik had een kleine achterstand, maar was toch de eerste die op setpoint kwam na mooi spel, waar ik de afgelopen weken met mijn team hard aan heb gewerkt. Helaas was ik degene die de foutjes maakte aan het einde en verloor deze set net met 20-22.

In de 2de set had ik continue een voorsprong, maar wist hij aan het einde toe met mooie punten toch weer dichterbij te komen. Ook nu was hij degene die aan het langste eind trok en deze set met dezelfde cijfers als de eerste set wist te winnen.

Lees de rest van Eriks verhaal op zijn website.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!