clubzoeker

Erik Meijs: 'Stijgende lijn tijdens Denmark International'

Erik Meijs: 'Stijgende lijn tijdens Denmark International'

Na mijn 'Master'-overwinning bij Conquesto in Zoetermeer, vertrok ik maandagochtend samen met Bart Gerrits meteen richting Denemarken voor de Denmark International.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een reis van ongeveer 9 uurtjes kwamen we aan in het hotel, waarna we meteen wat gingen eten en vervolgens lekker op bed wat tv konden kijken.

De dag erna rustig aan gedaan, wat in het zonnetje gezeten en 's avonds nog wat getraind in de hal, aangezien Bart woensdag moest beginnen met zijn eerste wedstrijd.

Woensdag begon het toernooi dus voor Bart. Hij moest spelen tegen een Deen waarmee ik ongeveer een jaar geleden had getraind in Greve. Bart speelde een tactisch goede wedstrijd, maar redde het helaas niet, dus was het een dag later de beurt aan mij!

Ik speelde op donderdag tegen een bekende voor mij, namelijk Rasmus Fladberg. Ik wist dat ik in goede doen was, dus dat het een goede wedstrijd kon worden en dit gebeurde gelukkig ook!

In de eerste set begonnen we met lange rally's op een extreem hoog tempo om elkaar meteen even te laten zien dat dit een zware wedstrijd zou worden en de een niet voor de ander wilde onderdoen. Ik had een kleine achterstand, maar was toch de eerste die op setpoint kwam na mooi spel, waar ik de afgelopen weken met mijn team hard aan heb gewerkt. Helaas was ik degene die de foutjes maakte aan het einde en verloor deze set net met 20-22.

In de 2de set had ik continue een voorsprong, maar wist hij aan het einde toe met mooie punten toch weer dichterbij te komen. Ook nu was hij degene die aan het langste eind trok en deze set met dezelfde cijfers als de eerste set wist te winnen.

Lees de rest van Eriks verhaal op zijn website.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!