SportSport

Erik Meijs: 'Stijgende lijn tijdens Denmark International'

Erik Meijs: 'Stijgende lijn tijdens Denmark International'

Na mijn 'Master'-overwinning bij Conquesto in Zoetermeer, vertrok ik maandagochtend samen met Bart Gerrits meteen richting Denemarken voor de Denmark International.

SportSport

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

Na een reis van ongeveer 9 uurtjes kwamen we aan in het hotel, waarna we meteen wat gingen eten en vervolgens lekker op bed wat tv konden kijken.

De dag erna rustig aan gedaan, wat in het zonnetje gezeten en 's avonds nog wat getraind in de hal, aangezien Bart woensdag moest beginnen met zijn eerste wedstrijd.

Woensdag begon het toernooi dus voor Bart. Hij moest spelen tegen een Deen waarmee ik ongeveer een jaar geleden had getraind in Greve. Bart speelde een tactisch goede wedstrijd, maar redde het helaas niet, dus was het een dag later de beurt aan mij!

Ik speelde op donderdag tegen een bekende voor mij, namelijk Rasmus Fladberg. Ik wist dat ik in goede doen was, dus dat het een goede wedstrijd kon worden en dit gebeurde gelukkig ook!

In de eerste set begonnen we met lange rally's op een extreem hoog tempo om elkaar meteen even te laten zien dat dit een zware wedstrijd zou worden en de een niet voor de ander wilde onderdoen. Ik had een kleine achterstand, maar was toch de eerste die op setpoint kwam na mooi spel, waar ik de afgelopen weken met mijn team hard aan heb gewerkt. Helaas was ik degene die de foutjes maakte aan het einde en verloor deze set net met 20-22.

In de 2de set had ik continue een voorsprong, maar wist hij aan het einde toe met mooie punten toch weer dichterbij te komen. Ook nu was hij degene die aan het langste eind trok en deze set met dezelfde cijfers als de eerste set wist te winnen.

Lees de rest van Eriks verhaal op zijn website.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!