clubzoeker

Zes nationale jeugdtitels voor BC Amersfoort

Zes nationale jeugdtitels voor BC Amersfoort

Afgelopen weekend werden door BC Amersfoort en de Badminton Academie Amersfoort spelers mooie prestaties geleverd op het NJK jeugd in Tilburg.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Renske Kwakkenbos nam revanche op haar uitselecteren uit de nationale selectie door op een prachtige wijze Nederlands Kampioen te worden bij de meisjes U-15. In de finale klopte Renske gedecideerd het snel opkomende talent Tamara van der Hoeven.

BC Amersfoorts nieuwe aanwinst Robin Tabeling verraste vriend en vijand met twee titels, waarvan de enkelspel titel het meest in het oog sprong. Knap klopte hij zijn als 1e geplaatste clubgenoot en team genoot Vincent de Vries in de halve finale. In de finale was Robin Jim Middelburg in drie games de baas. Robin haalde ook de titel in de dubbel U-19 binnen samen met Russell Muns. Heel mooi waren de twee titels van Sebastiaan Li bij de jongens enkel U-13 en de dubbel U-13. Gayle Mahulette voegde er nog een titel in de vrouwendubbel U-19 aan toe.

Behalve de titels waren er veel finale plaatsten, liefst 18 spelers van de BCA/BAAmersfoort speelden in deze finales. Waarin in het oog sprong dat broer en zus Ruben en Debora Jille (beide ook deel uitmakend van de nationale jeugdselecties) vijf finale plaatsen behaalden. Helaas werd er geen omgezet in een titel. Maar een fantastische prestatie.

Mooi was de 2e plaats van Gayle Mahulette bij de meisjes U-19, in de halve finale klopte zij teamgenote Kirsten van der Valk. In de finale tegen Soraya de Visch van Eijbergen, de gedoodverfde kampioene, gaf Gayle goed partij maar kon zij de prachtig spelende Soraya niet de baas. In de meisjesdubbelfinale U-15 van Renske Kwakkenbos en Demi Lensselink werd zelfs in de derde game matchpoint bereikt maar helaas ging de beslissende game nipt verloren.

Vincent de Vries verloor de spectaculaire jongensdubbel finale U-19 samen met Jim Middelburg van Robin Tabeling en Russell Muns.

Verder waren er veel halve en kwart finale voor de 35 spelers uit Amersfoort, een geslaagd NJK 2012. Waarvoor veel dank aan de twee dagen vrijwillig aanwezige trainers Leo Lackin, Joéli Residay, Rene Lelieveld en hoofdtrainer BCA/BAAmersfoort Fred van Wankum.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!