clubzoeker

Oro biedt de mogelijkheid

Oro biedt de mogelijkheid

Vorig jaar heb ik al eens aangegeven datje op de stages van Oro geen vast programma krijgt. Het kamp is heel erg decentraal gestuurd met grote verantwoordelijkheid bij de deelnemers zelf.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Je bent op Oro omdat JIJ iets wilt en misschien is het geen jij en ik willen helemaal verschillend. Dus jij als deelnemer plukt wat je wilt hebben van hetgeen wordt aangeboden en als het niet wordt aangeboden vraag je erom.

Op Oro verschaffen wij de faciliteiten. We zeggen niet: "Zo moet het", maar we zeggen: "Kijk nu eens, zo kan het ook."

Wat ik de afgelopen week weer heb mee gemaakt is dat maanden planning in een telefoongesprek totaal onbelangrijk zijn geworden en je alles op nieuw moet opzetten. Het is niet leuk maar wel een feit dat zich bijna altijd voordoet. Maar als je kwaliteit denkt, dan maakt het niet uit, want uit zulke situaties komen de nieuwe oefeningen en de nieuwe ideeën en je wordt er sterker van. Dat geldt net zoveel voor spelers als voor trainers. Als je op Oro komt en ja gaat achterover zitten en kijken wat er gebeurt dan zie je heel veel gebeuren maar jij ben er geen deel van.

Voor mij zijn de weken op Oro de leukste weken van het jaar. Je ziet trainers opbloeien en een enkeling door de mand vallen. Je ziet dingen in spelers die je nog nooit eerder heb gezien. Je moet het zelf maken op dit eiland. We doen alles om je de materialen te geven die je nodig heb maar JIJ moet het doen.

Je voorbeeld zou de Carlton-speelster Yao Jie kunnen zijn. Ze moest alles zelf doen en werken tegen de stroming van haar eigen bond in, maar ze heeft het wel gehaald en ze hoeft tegen niemand dankjewel te zeggen. Als je iets wil, dan moet je niet wachten totdat iemand het komt brengen. Dan moet je er voor zorgen dat het er komt.

Je hoort veel dingen in de topsport waarvan ik denk hoe is het mogelijk. Sporters trainen zich in het rond en danken vervolgens God? Hebben jullie wel eens van een placebo-effect gehoord? Wel... pas het toe. Laat een groep alleen maar trainen en de ander bidden dan zie je gelijk het effect dat God heeft op de sport. Niets. Sterker nog: uit onderzoek dat wordt genoemd in het boek van Richard Dawkins ("God als misvatting") zie je dat in een dubbelblind onderzoek van een groep zieke mensen, dat de groep waar voor wordt gebeden eerder sterven dan de groep waar niet voor wordt gebeden. De boodschap is duidelijk mensen: je moet het zelf doen en in ons land is dat iets wat niet zo normaal is. Je wordt geholpen met alles wat je maar doet. Op Oro verwacht ik wat van jou en dan mag jij ook alles van mij verwachten.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!