Oro zit er weer op

Oro zit er weer op

De stages op Oro zitten er weer op en het is vreemd stil in de hal en de kantine.

› support ons met een Tikkie!

Het is een heel erg dubbel gevoel, want drie weken camps draaien is heel vermoeiend, maar het is zo geweldig om te zien hoe spelers en trainers groeien tijdens deze weken.

De spelers van de zes verschillende landen zijn een hechte groep geworden en zijn onafscheidelijk. De twee weken zijn zonder een enkel incident verlopen: geen blessures, geen ongevallen, alleen maar positieve ervaringen. Er is verschrikkelijk hard gewerkt en de spelers hebben kunnen ervaren hoe het is om tot het uiterste te gaan. Zelfs topspelers hebben alles uit de kast moeten halen om het vol te houden.

De 10 trainers die de hele dag in de hal rondliepen hebben alle spelers constant geholpen en verbeterd. Dat maakt de training extreem effectief. Daar waar je normaal op een training misschien een paar keer een opmerking krijgt van je trainer heb je op Oro een heel team van toptrainers die elke fout zien die er weer uit wordt gehaald. Elke trainingseenheid van 1,5 uur krijg je een schat aan informatie mee. Iedere speler hebben we tijdens de week ook zien verbeteren.

Ik ben enorm trots op mijn trainersstaf, wat een inzet. Roel die naar boven kwam voor een kop koffie en boos was. Ik vraag hem wat er aan de hand is? "Ik kan beter werk leveren, dit uur was niet voldoende, het volgende moet weer perfect zijn." Henri die bijna niet uit de hal weg te slaan was en ook in de pauze door ging met uitleggen. Martin, de jonge aankomende elitetrainer, heeft er van vermoeidheid een aantal keer helemaal door gezeten, maar vond dan weer een verborgen plek om nieuwe energie uit te halen. Aad met de dubbelrol van fysiotherapeut, trainer en keukenhulp liet elk pijntje met een lach aflopen en kreeg de spelers er weer boven op.

Dan de topspelers Dicky, Christian en Huynh die elke speler hebben gezien, met ze praten, aanwijzingen en training gaven en natuurlijk ook met hen speelden. Het is een inspiratie om zulke spelers als voorbeeld te hebben en de nieuwe generatie het goede voorbeeld te geven. Met Dicky als Nederlander met een berg ervaring uit de hele wereld, Christian met zijn Deense achtergrond en Huynh met de Aziatische manier van werken met de meisjes. Samen hebben we denk ik heel veel in huis uit de gehele badmintonwereld.

Ook de trainers die de bijscholing hebben gedaan moet ik een compliment geven. Rien, Ron, Igo en Ton hebben gezien hoe het ook kan. Bij aankomst heb ik ze verteld dat ze door een kennis-en-emotie-achtbaan zouden gaan. Dat hun zelfvertrouwen aan het twijfelen zou worden gebracht en dat ze er daarna achter zouden komen dat ook zij deze manier van denken over onze sport kunnen leren en er mee aan de slag kunnen. Detail, detail en nog eens detail en als je dat ziet ga je op de kleinste details letten. Mannen, succes met de opgedane know-how en laat zo af en toe eens weten hoe het gaat met de nieuwe trainerskennis. Het is goed te weten dat er weer vier trainers zijn bijgekomen die mijn gedachtengoed verder zullen uitdragen. Op deze manier kunnen we langzaam aan het badminton in Nederland verbeteren.

Om te voorkomen dat elke speler een stukje gaat schrijven op de site (dat mag natuurlijk wel!) is het misschien een goed idee dat je jouw ervaring als reactie toevoegt onder aan dit stukje. Dat geeft een mooi overzicht van elke deelnemer en een goed beeld van wat er is gedaan op het kamp en hoe jullie het hebben beleefd.

Mij rest nog alle deelnemers te bedanken voor hun geweldige inzet, de ouders voor het brengen en halen van hun kroost en mijn trainersstaf voor een inzet die je niet vaak tegenkomt. Carlton Nederland, bedankt voor jullie nooit aflatende steun.

Tot volgend jaar!

Ron Daniëls

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Vanaf vandaag tot en met zondag 1 maart vindt in Haarlem de Yonex Dutch Junior International 2020 plaats, onderdeel van de Junior…

26 februari 2020

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Bij de Austrian Open 2020 in Wenen zijn Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-119) knap tweede geworden in het mannendubbel. In…

23 februari 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Bij de Yonex France U17 Open 2020 in het Franse Aire sur la Lys heeft het koppel Kirsten de Wit / Iris van Leijsen voor een mooie…

21 februari 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

In Barcelona staat het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen in de kwartfinales van de Barcelona Spain Masters 2020 en zijn de als…

21 februari 2020

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!