Oro zit er weer op

Oro zit er weer op

De stages op Oro zitten er weer op en het is vreemd stil in de hal en de kantine.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is een heel erg dubbel gevoel, want drie weken camps draaien is heel vermoeiend, maar het is zo geweldig om te zien hoe spelers en trainers groeien tijdens deze weken.

De spelers van de zes verschillende landen zijn een hechte groep geworden en zijn onafscheidelijk. De twee weken zijn zonder een enkel incident verlopen: geen blessures, geen ongevallen, alleen maar positieve ervaringen. Er is verschrikkelijk hard gewerkt en de spelers hebben kunnen ervaren hoe het is om tot het uiterste te gaan. Zelfs topspelers hebben alles uit de kast moeten halen om het vol te houden.

De 10 trainers die de hele dag in de hal rondliepen hebben alle spelers constant geholpen en verbeterd. Dat maakt de training extreem effectief. Daar waar je normaal op een training misschien een paar keer een opmerking krijgt van je trainer heb je op Oro een heel team van toptrainers die elke fout zien die er weer uit wordt gehaald. Elke trainingseenheid van 1,5 uur krijg je een schat aan informatie mee. Iedere speler hebben we tijdens de week ook zien verbeteren.

Ik ben enorm trots op mijn trainersstaf, wat een inzet. Roel die naar boven kwam voor een kop koffie en boos was. Ik vraag hem wat er aan de hand is? "Ik kan beter werk leveren, dit uur was niet voldoende, het volgende moet weer perfect zijn." Henri die bijna niet uit de hal weg te slaan was en ook in de pauze door ging met uitleggen. Martin, de jonge aankomende elitetrainer, heeft er van vermoeidheid een aantal keer helemaal door gezeten, maar vond dan weer een verborgen plek om nieuwe energie uit te halen. Aad met de dubbelrol van fysiotherapeut, trainer en keukenhulp liet elk pijntje met een lach aflopen en kreeg de spelers er weer boven op.

Dan de topspelers Dicky, Christian en Huynh die elke speler hebben gezien, met ze praten, aanwijzingen en training gaven en natuurlijk ook met hen speelden. Het is een inspiratie om zulke spelers als voorbeeld te hebben en de nieuwe generatie het goede voorbeeld te geven. Met Dicky als Nederlander met een berg ervaring uit de hele wereld, Christian met zijn Deense achtergrond en Huynh met de Aziatische manier van werken met de meisjes. Samen hebben we denk ik heel veel in huis uit de gehele badmintonwereld.

Ook de trainers die de bijscholing hebben gedaan moet ik een compliment geven. Rien, Ron, Igo en Ton hebben gezien hoe het ook kan. Bij aankomst heb ik ze verteld dat ze door een kennis-en-emotie-achtbaan zouden gaan. Dat hun zelfvertrouwen aan het twijfelen zou worden gebracht en dat ze er daarna achter zouden komen dat ook zij deze manier van denken over onze sport kunnen leren en er mee aan de slag kunnen. Detail, detail en nog eens detail en als je dat ziet ga je op de kleinste details letten. Mannen, succes met de opgedane know-how en laat zo af en toe eens weten hoe het gaat met de nieuwe trainerskennis. Het is goed te weten dat er weer vier trainers zijn bijgekomen die mijn gedachtengoed verder zullen uitdragen. Op deze manier kunnen we langzaam aan het badminton in Nederland verbeteren.

Om te voorkomen dat elke speler een stukje gaat schrijven op de site (dat mag natuurlijk wel!) is het misschien een goed idee dat je jouw ervaring als reactie toevoegt onder aan dit stukje. Dat geeft een mooi overzicht van elke deelnemer en een goed beeld van wat er is gedaan op het kamp en hoe jullie het hebben beleefd.

Mij rest nog alle deelnemers te bedanken voor hun geweldige inzet, de ouders voor het brengen en halen van hun kroost en mijn trainersstaf voor een inzet die je niet vaak tegenkomt. Carlton Nederland, bedankt voor jullie nooit aflatende steun.

Tot volgend jaar!

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!