SportSport

Rune Massing over WvhB: 'Badminton is sport waarin je je energie kwijt kunt'

Rune Massing over WvhB: 'Badminton is sport waarin je je energie kwijt kunt'

Rune Massing was jarenlang een vaste waarde in diverse nationale selecties en speelde talloze Nederlandse kampioenschappen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook haalde hij internationaal een aantal goede resultaten. Rune heeft badminton helemaal in zijn genen zitten; al op zijn zesde sloeg hij zijn eerste shuttle. Nu is hij werkzaam bij Badminton Nederland als talentcoach en bondscoach Jong Oranje.

"Waarom we met z'n allen de Week van het Badminton organiseren? Het antwoord is heel simpel: we willen zo veel mogelijk nieuwe leden trekken! Dat móet verenigingen toch aanspreken?" vervolgt de gedreven Rune.

"Badminton is een sport waarin je je energie ontzettend goed kwijt kan. Dat geldt voor jong en oud. En één of twee keer in de week een moment waarin je kunt 'ontladen' is beslist geen overbodige luxe."

"We leven in een jachtige maatschappij en alles gaat snel-snel-snel. Wat is er dan niet heerlijker om ongedwongen een balletje te slaan of iemand op de club uit te dagen voor een spannend potje badminton? Juist ja, je energie kwijt!"

Complete sport

"Ik hoop dat verenigingen vooral laten zien dat badminton een complete sport is," zegt Rune. "Je gebruikt alle spieren. Het heeft veel facetten. Daarom is het ook zo'n goede gezonde sport. Bovendien is het sociaal. Ikzelf ben bijvoorbeeld gaan badmintonnen omdat mijn vader het deed. Je kunt dus andere mensen motiveren de sport op te pakken. Kortom, we moeten onze sport meer en beter gaan verkopen. Badminton heeft waarde."

"Overigens vertrouw ik daarbij volledig op onze ambassadeur Lotte Jonathans. Zij kon en kan zichzelf als geen ander verkopen en dus zal ze ook de sport goed kunnen verkopen. Ik wens alle verenigingen veel plezier en veel succes tijdens de Week van het Badminton."

"Ik hoop van harte dat de verenigingen dit gaan uitdragen gedurende de Week van het Badminton! Succes allemaal!"

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!