SportSport

Verslag Bulgarian International van Rune Massing

Verslag Bulgarian International van Rune Massing

Nieuwe ronde nieuwe kansen. De Bulgarian Junior International was voor mij weer het eerste toernooi van een nieuw seizoen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een zeer belangrijk seizoen voor mijn U19 ploeg met de WJK eind oktober en het officiële EJK in april 2013 als absolute piekmomenten. De plaatsing voor deze grote toernooien wordt sinds kort gedaan volgens de internationale junioren ranking. Om een beschermde positie te krijgen op een EJK moeten we dus meer van dit soort toernooien spelen.

We bleken echter niet de enigen die er zo over dachten. Naast uiteraard Bulgarije waren ook Frankrijk en Turkije op volle oorlogssterkte. Vooral de Turken zijn in opkomst en hadden maar liefst vijfentwintig spelers ingeschreven. De als eerste geplaatste Turkse Neslihan Yigit deed ook mee aan London 2012. Zo doe je mee aan de Olympische Spelen, een paar weken later speel je een jeugdtoernooi.

We waren maar met een klein groepje. Robin, Russell, Justin en Vincent. Ik had graag met een grotere selectie willen komen, maar het was ten eerste een beetje prijzig om hier te komen, dus we hadden een bijdrage van de ouders nodig. Ten tweede kwamen andere U19 spelers net terug van vakantie. Misschien dat we volgend jaar met meer spelers kunnen afreizen.

Het toernooi werd gehouden in Pazardzhik. Een leuk stadje in de bergen, een dik uur rijden van Sofia. Het hotel was uitstekend en de hal slechts drie minuten lopen. Tel hierbij op het prachtige weer en alle ingrediënten voor een goed toernooi waren aanwezig.

Een goed toernooi werd het zeker. Vincent speelde vooral in zijn tweede ronde een prima partij tegen een als derde geplaatste Engelsman. Hij hield zich, ondanks een klein dipje in de tweede set, aan zijn tactiek en is gegroeid ten opzichte van enkele maanden geleden. Vincent verloor nipt in de kwartfinale ondanks twee matchpoints. Uiteraard was zijn teleurstelling groot, maar het doet me deugd als zijn coach dat hij progressie heeft geboekt en dat ook laat zien op een toernooi.

Justin speelde ook een voortreffelijk toernooi. In zowel de derde ronde (winst op de sterkste Bulgaar en local hero) als de kwartfinale had hij een flinke kluif aan hoger genoteerde spelers. Hij bleef enorm positief naar zichzelf. Uiteindelijk verloor hij in de halve finale van een sterke Ierse knul. Een grote jongen met foutloos en verzorgd netspel. Justin speelt nog teveel hele mooie punten afgewisseld met eigen unforced errors. Die verhouding is nog niet juist en hij weet dat hij daaraan moet blijven werken.

De dubbel van Vincent en Justin liep ook lekker. Als twee eigenlijke singlespelers dubbelen moeten ze niet te moeilijk doen bij de eerste drie slagen en niet meegaan met harde drives als voorspeler. Heb geduld, vertraag, verdedig naar voren en val gevarieerd aan. Dit pakte, mede doordat de jongens voor elkaar bleven knokken, zeer goed uit en ze schopten het verassend tot de finale met onder andere winst op de eerste dubbel van Frankrijk.

In de finale moesten zij tegen Robin en Russell. Zij hebben een goede kans op een medaille op de EJK in april volgend jaar. Voor mij de grootste reden om af te reizen naar Bulgarije zodat zij kunnen werken aan een hoge plaatsing op dit EJK. De eerste twee rondes waren niet zo interessant, maar in de halve finale tegen het tweede koppel van Frankrijk lieten ook Robin en Russell zien flinke progressie geboekt te hebben. In de finale wonnen ze in twee sets van hun Nederlandse maatjes, terwijl ik lekker achterover kon hangen in een hoekje op de tribune en mijn administratie kon bijwerken.

Ik ben uiterst tevreden. Er zijn een hoop punten gehaald voor de internationale ranking, ik heb bij iedereen vooruitgang gezien en het was heel mooi weer. Echter, op het moment van schrijven dreigen we onze bagage kwijt te raken omdat we door een fout in het systeem niet doorgelabeld kunnen worden. We vliegen via Praag naar Amsterdam en hebben maar een klein uurtje overstaptijd. In die tijd zouden we het vliegtuig uit moeten, onze bagage ophalen, weer inchecken, door security en uiteindelijk boarden. Dat gaat ons dus nooit lukken en ik heb in alle wijsheid maar besloten dat we de bagage moeten laten staan en eerst onze instapkaarten moeten gaan regelen.

Het volgende toernooi is de Belgian Junior International. Hier zal de gehele Nederlandse U19 selectie aan meedoen, aangevuld met onze beste U17 spelers. Tot over ongeveer vier weken.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!