Algemene informatie Yonex Dutch Open 2012

Algemene informatie Yonex Dutch Open 2012

Veel internationale toppers uit de badmintonwereld komen volgende maand naar Nederland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het Topsportcentrum Almere wordt van dinsdag 9 tot en met zondag 14 oktober 2012 de Yonex Dutch Open gespeeld. Dit evenement is het enige internationale Grand Prix toernooi dat jaarlijks in Nederland wordt gehouden.

Er wordt gespeeld in vijf verschillende klassen: vrouwen- en mannenenkelspel, vrouwen- en mannendubbelspel en gemengddubbelspel. Er hebben zich spelers en speelsters uit 26 landen aangemeld. Badminton Nederland is vertegenwoordigd met 46 spelers. Bij de vrouwen is de Nederlandse Yao Jie als eerste geplaatst. Zij is de titelverdedigster. Ook de edities van 2003, 2008 en 2009 wist Jie op haar naam te schrijven. Bij de mannen is de Pool Przemyslaw Wacha als eerste geplaatst. De Nederlander Eric Pang staat vierde op de plaatsingslijst.

De kersverse winnaressen van de Yonex Belgian International, Selena Piek en Iris Tabeling, zijn als vierde geplaatst in het vrouwendubbelspel. In het mannendubbel vinden we twee Nederlandse koppels bij de eerste acht van de plaatsingslijst: Dave Khodabux/Jorrit de Ruiter (3) en Jelle Maas/Jacco Arends (6). Daarnaast is Koen Ridder samen met Bin Shen Tan uit Maleisië als zevende geplaatst.

Programma

  • Dinsdag 9 Oktober Kwalificatie 12:00 – 22.00 uur
  • Woensdag 10 Oktober Hoofdtoernooi 09:00 – 23:00 uur
  • Donderdag 11 oktober Hoofdtoernooi 09:00 – 23:00 uur
  • Vrijdag 12 Oktober Kwartfinales 14:00 – 22:00 uur
  • Zaterdag 13 Oktober Halve Finale 14:00 – 22:00 uur
  • Zondag 14 Oktober Finales 12:00 – 17:00 uur

Samenwerking gemeente Almere met Badminton Nederland

De gemeente Almere en Badminton Nederland hebben de afspraak gemaakt om de Yonex Dutch Open en de Nederlandse Kampioenschappen voor een periode van vijf jaar te organiseren in het Topsportcentrum Almere. De overeenkomst zal tijdens de Yonex Dutch Open worden getekend.

Er is dus in de komende jaren veel topbadminton te zien in Almere. Tijdens beide evenementen zal aandacht worden besteed aan de combinatie topsport-breedtesport en wordt de badmintonsport gebruikt om de economische positie van de gemeente te versterken.

Het Topsportcentrum is daarvoor een unieke accommodatie. Naast de topsporthal, die een tribunecapaciteit heeft van 3000 toeschouwers, is er een breedtesporthal. In deze hal worden bij alle badmintonevenementen veel side events georganiseerd. De diverse vergader- en ontvangstruimtes worden tijdens de evenementen benut voor het houden van vergaderingen, VIP-ontvangsten, workshops en netwerkbijeenkomsten.

Activiteiten

Tijdens de diverse wedstrijddagen organiseert Badminton Nederland verschillende activiteiten. Zo zijn er in het slotweekend jeugdclinics, is er een Mixed Recreanten Team Toernooi (MRTT), de finales van het Badminton Business Network Junior Master Circuit en is er een bijeenkomst over Aangepast Badminton onder leiding van de Schot Lyndon Williams.

Een nieuwe activiteit op donderdag 11 oktober is een badminton-clinic voor basisscholen. Dit jaar komen 150 kinderen van basisschool het Zonnewiel naar het Topsportcentrum. Zij krijgen badmintonles van badmintontrainers, er worden clinics gegeven door sporters uit de nationale selectie en de kinderen kunnen kijken naar de wedstrijden van de Yonex Dutch Open. De kinderen die aan dit programma deelnemen krijgen op school ook badmintonles van een combinatiefunctionaris van de gemeente Almere. Door deze kinderen kennis te laten maken met topbadminton, kunnen ze zelf van nabij ervaren dat badminton een erg mooie en gevarieerde sport is om te beoefenen. De selectieleden van Badminton Nederland vertellen de kinderen wat ervoor nodig is om badminton op topniveau te spelen.

Netwerkbijeenkomst

Badminton is een wereldwijde sport, die met name in Azië erg populair is en daar veel op televisie is te zien. Ook de halve finales en de finales van de Yonex Dutch Open worden er live op televisie gebracht. De badmintonsport kan daarom ook worden gebruikt om de bekendheid van de regio Almere in Azië te vergroten. Daarom organiseren gemeente en Badminton Nederland samen een bijeenkomst voor het regionale bedrijfsleven met het thema : “Bedrijfsleven en sport: Dromen van de Olympische gedachte?!” Tijdens deze bijeenkomst zal oud-Europees kampioene en de nummer vijf van de Olympische Spelen in 2000 en 2004, Lotte Jonathans, een inleiding geven over de samenwerking die zij tijdens haar carrière heeft gehad met het bedrijfsleven.

Entreekaarten,/p>

Kaarten voor de Yonex Dutch Open zijn aan de kassa te koop tijdens het evenement. In de voorverkoop zijn er tot 1 oktober tegen aantrekkelijke kortingen online kaarten te bestellen. Kijk hiervoor op www.yonexdutchopen.nl. De toegang tot de kwalificatiewedstrijden op dinsdag 9 oktober is gratis. Kinderen tot en met 10 jaar hebben alle dagen gratis entree.

Tijdens het evenement zijn er diverse stands waar het publiek terecht kan om artikelen te kopen. Er is ook een speciaal Aziatisch restaurant met heerlijke gerechten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!