SportSport

Langere trainingsstages op Oro

Langere trainingsstages op Oro

Huynh met Peter Mork

Bijna 12 weken van onafgebroken training geven zitten er op na dit weekend.

Maak kennis met Jordy Haase!

Zaterdag sluiten we af met een competitiewedstrijd in Holbaek waar Huynh weer tegen een oudtopper uit zal komen. Een paar weken terug was het Jens Eriksen en dit weekend is het Carmila Martin. Het is nog niet zeker of ze haar in het enkelspel of in de dubbel zal ontmoeten, want in Denemarken MOET ieder team lid twee wedstrijden spelen en er is veel tactiek in de teamopstelling.

Of Huynh dus enkel gaat spelen is nog niet zeker, want zowel de trainer als top mixspeler van de club - Peter Mork - willen graag dat Huynh de eerste mix speelt. De wedstrijd is op de valreep, want een paar uur later vertrekt Huynh terug naar Vietnam 'from badminton walhalla to badminton hell'.

Leon Ham is ook aan een afsluiting toe. Drie maanden op Oro zijn hard geweest voor hem, maar hij heeft het geweldig gedaan. Nu een paar maanden terug naar Nederland en dan waarschijnlijk weer terug als het voorjaar zich aanmeldt.

Dit was het eerste jaar waarin ik de mogelijk aanbood om langer op Oro training te komen doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, ook al heeft het veel geld gekost om deze droom waar te maken. Het is ook niet voor niets geweest, want het bleek een goede investering te zijn. Twee Duitse clubs hebben een week training met hun hele jeugdafdeling geboekt op Oro en er zijn drie meisjes die volgend jaar drie maanden blijven na het Oro kamp.

Naast de spelers heeft zich ook een aantal trainers aangemeld om meer te leren over de badmintonsport. Langzaam maar zeker komt mijn gedachtegoed bij meer en meer trainers terug in hun dagelijkse clubwerk.

Vanaf februari is het weer mogelijk om als speler of trainer naar Oro te komen voor privétraining en vanaf april kunnen groepen en clubs zich aanmelden.

Voor dagelijkse update kijk je op www.facebook.com/orodenmark.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!