Vincent de Vries in Japan: 'Een spelletje van Rune'

Vincent de Vries in Japan: 'Een spelletje van Rune'

8.50 uur ging de wekker af en werd ik wakker. Dat betekende, tot mijn opluchting, dat ik in één keer heb door kunnen slapen zonder wakker te worden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een mooie 11 uur slaap was een feit. Voor het eerst gingen wij hier ontbijten. Het ontbijt bestaat hier uit een saladebar, warm buffet en een drinkautomaat. Gelukkig hebben ze hier brood, dus zit ik niet permanent aan mijn bakje rijst vast.

Na een paar dagen 3 keer per dag rijst eten word je het wel zat. Net zoals in de andere restaurants in Japan is het ook hier met stokjes eten. Gelukkig is mijn motoriek goed genoeg om normaal te kunnen eten met stokjes, maar sommige... Het eten is verder prima. Na vele kleurrijke drankjes uitgeprobeerd te hebben, bleef ik toch maar gewoon bij mijn jus d’orange.

Na het ontbijt was het tijd om ons favoriete tijdverdrijf bezig te gaan, assholen. Dit spel heeft Rune ons de avond ervoor geleerd en sindsdien is het een soort verslaving geworden voor ons. Rune was overigens na een paar potjes gestopt omdat ons denkniveau hem waarschijnlijk verbaasde. We bleven met z’n vijven over. Na een avond alleen maar verloren te hebben begon ik na het ontbijt weer met een schone lei. Al snel kreeg ik betere kaarten en won ik dit potje en werd bekroond tot president. Dat hield in dat ik kleine meneer Tabeling tot het diner mocht commanderen. Een heerlijk gevoel om een keer niet mijn veters te strikken, mijn tas te dragen, bidon te vullen, enz.

Om 2 uur was het tijd om met de bus naar de hal te gaan rijden. Nog voordat ik lekker in mijn stoel kon gaan zitten waren we er al. Dus reden genoeg voor ons om voortaan te lopen naar de hal. Eenmaal aangekomen in de hal zochten we naar de main hall. Een paar Japanners die als Poolse bouwvakkers te keer gingen, moesten de opbouw nog doen. Fantaserend over de te komen ambiance liepen we naar de trainingshal.

Lees de rest van het verhaal op de website van Vincent de Vries.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!