SportSport

Badcoach Winterkamp in het teken van voetenwerk

Badcoach Winterkamp in het teken van voetenwerk

Drie dagen voetenwerktraining op een andere manier.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Geen saaie trainingen zonder shuttle maar leuke inventieve trainingen waarbij steeds de nadruk gelegd wordt op het voetenwerk. Want willen we hoog aan het net zitten en onze tegenstander onder druk (kunnen) zetten, kunnen we maar beter vlot over de baan bewegen.

Voetenwerktraining is zeker niet de training waar de meeste spelers rijkhalzend naar uitkijken. En daarvoor moeten we naar onzelf kijken trainers, want veelal wordt het ook op de meest saaie manier gebracht: zonder shuttle en 20-30 herhalingen. Niet dat het niet nuttig kan zijn, maar echt vrolijk worden de meesten er niet van.

"Een noodzakelijk kwaad." Zo wordt het dan al wel eens snel omschreven. Maar voetenwerk hoeft helemaal niet altijd saai te zijn, en kan in veel meer varianten getraind worden dan hierboven.

Je kan zelfs de vraag stellen of het steeds opnieuw trainen van voetenwerk zonder shuttle wel het gewenste rendement heeft? De shuttle komt immers zelden perfect in je loopbeweging en dus moet je in een wedstrijd steeds andere lengte van passen nemen, tussenpassen nemen, je voetenwerk aanpassen aan de snelheid van de shuttle en zorgen dat je goed uitkomt. Al deze aspecten heb je helemaal niet bij de gewone voetenwerk-training zonder shuttle.

Andere zaken die ook gerelateerd zijn aan het voetenwer en waar we tijdens het kamp aandacht aan zullen gaan besteden zijn:

  • Aanvallend vs verdedigend voetenwerk
  • De invloed van positioneel badminton tov het voetenwerk
  • De split-jump (of voorspanningssprong): opspringen of inzakken
  • Wanneer het aantal gemaakte passen verminderen en wanneer juist extra stappen toevoegen.
  • Voetenwerk van jeugdspelers tegenover senioren

Zoals je kan lezen zullen er dus vele aspecten van het voetenwerk aangehaald worden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het weer een zeer leerrijke drie-daagse zal worden, want zoals op alle Badcoach kampen gaan we heel gedetailleerd het voetenwerk van de spelers bekijken, analyseren en verbeteren.

Op 2-3 en 4 januari maken we dus komaf met de gedachte dat voetenwerktraining per definitie saai is. Voor meer informatie omtrent het kamp kan je steeds mailen naar roel.vanheuckelom@telenet.be.

Roel van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!