clubzoeker

Eerste dag Carlton International Youth Tournament loopt gesmeerd

Eerste dag Carlton International Youth Tournament loopt gesmeerd

Tussen de feestdagen door is vandaag alweer de 36e editie van het Carlton International Youth Tournament van start gegaan.

clubzoeker

Maak kennis met Noah Haase!

Maanden lang is door de organiserende club BC Victoria uit Hoensbroek alles in het werk gesteld om deze tot in de puntjes voor te bereiden, wat dan ook heeft geresulteerd in een soepel verloop van de eerste speeldag van het individuele toernooi welke verdeeld was over vier sporthallen in Zuid-Limburg. Ook de 463 spelers hebben naar het grootse evenement toegeleefd om zich van hun beste kant te kunnen laten zien. De Nederlandse jeugd heeft vooral in de oudste leeftijdscategorieën goed gepresteerd, op weg naar de halve finales en finales die morgen gespeeld worden.

U19

In de oudste leeftijdscategorie excelleert tot nog toe met name Mark Caljouw, die met drie halve finale plaatsen een belangrijk aanzien opeist, terwijl hij vorig jaar nog drie gouden plakken veroverde in de categorie U17. In de single bereikte Caljouw (2) de halve finale ten koste van Russel Muns. Samen met Muns (2) speelt hij morgen de halve finale dubbel tegen een Deens koppel. In het gemengddubbel komt Caljouw met Myke Halkema (2) in de halve finale uit tegen Muns en Cheryl Seinen.

Robin Tabeling staat morgen in twee halve finales: in de dubbel met Justin Teeuwen (1) werd dit heel eenvoudig bereikt middels een walk-over, en met Manon Sibbald (1) door middel van een onnodige driesetter (21-12 / 22-24 / 21-5).

Bij de dames scoort Seinen met drie halve finale plekken. Waar zij de kwartfinale single nipt van Denise Hall won (22-20 / 30-28), zette ze monsterscores neer in de damesdubbel met Halkema (1) en het gemengddubbel met Muns.

Titelverdedigster van vorig jaar, Kirsten van der Valk, is ook goed op dreef. Zowel in de single (1), als in de dubbel met gelegenheidspartner Hall, heeft ze de halve finales bereikt. Vermeldenswaardig is ook het feit dat de 17-jarige Dorien Lups na een zeer langdurige knieblessure terug aan het krabbelen is en morgen keurig in de halve finale damessingle staat.

U17

De thuiswedstrijd voor de spelers van Limburgse komaf, Anne Vievermans en Nico Hermans, resulteert voor beide in twee halve finale plaatsen: zij komen als duo uit in het gemengddubbel (3/4) tegen Alida Chen en Ruben Jille (1), en in respectievelijk het dames- en herendubbel (Renske Kwakkenbos (1) resp. Ruben Wijnands).

Jille heeft overigens eerder vandaag tijdens de kwartfinale single, waarin hij als tweede was geplaatst, licht geblesseerd moeten opgeven, maar gaat morgen verder in het hoofdtoernooi in de overige twee disciplines.

Chen (1) kende een pittige poulewedstrijd in de damessingle: de Indonesische Leonila Josephine werd in drie spannende games verslagen (19-21 / 21-17 / 21-17), waar Chen in 2010 de finale in de U17 klasse nog van haar verloor. Chen staat inmiddels in de halve finale. In de onderste helft van het wedstrijdschema van de damessingle is Renske Kwakkenbos (5/8) terecht gekomen.

U15

De leeftijdsklasse U15 kende wederom het grootste deelnemersveld. In de singles moesten in totaal maarliefst vijftig poules worden afgewerkt. Volgens planning zijn de wedstrijden bij de damesdubbels tot aan de kwartfinales verspeeld.

Tamara van der Hoeven (3/4) speelt morgen de halve eindstrijd in de single tegen de als tweede geplaatste Deense Sofie Lüthje. En de damesdubbel met Imke van der Aar (3/4) betreft morgen dus de kwartfinale.

Van der Aar komt morgen ook nog met Thomas Sibbald uit in het gemengddubbel (5/8), en wel tegen het sterke Franse koppel Delphine Delrue en Marc Laporte (1).

U13

In de categorie U13 zijn vele spannende wedstrijden gespeeld, waarin helaas maar weinig Nederlanders succes hebben geboekt. Een mix van Franse, Duitse, Belgische, Deense, Zwitserse en Tsjechische invloeden in de halve finales bevestigt hier het internationale karakter van het toernooi.

De Nederlandse dames Madouc Linders en Alyssa Tirtosentono (3/4) begeven zich in de halve eindstrijd damesdubbel tussen Zwitserse en Deense koppels.

Ties van der Lecq heeft met de Belg Stein Bondroit (3/4) knap een halve finale plek in het herendubbel weten te bemachtigen; hen wacht de zware taak om het hierin op te nemen tegen het als eerste geplaatste gelegenheidsduo Lukas Resch (DUI) en Nicolaj Wolf (DEN).

U11

Bij de jonkies domineren vele Deense spelers. Daarnaast laten toch ook enkele Belgische en Nederlandse badmintonners van zich horen in de halve eindstrijden, waaronder Amy Tan.

De kwartfinales van de damesdubbel U15 en alle halve finales en finales van het individuele toernooi staan zaterdag 29 december gepland van 09.00-18.00 uur in de Hoensbroekse sporthal In de Biessen. Entree is uiteraard gratis, dus komt dat zien!

In sporthal Rumpen te Brunssum vindt zaterdag van 10.00-16.00 uur het dubbeltoernooi plaats, waar alle verliezers van vandaag opnieuw kunnen strijden voor een prijs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!