Chris Vlaar doet verslag van eerste dag Polish Junior

Chris Vlaar doet verslag van eerste dag Polish Junior

Myke speelt vandaag met Robin en Manon in Polen.

In het Poolse Plock doen acht Nederlandse junioren mee aan de Polish Junior. De eerste dag verliep redelijk succesvol voor Oranje. Hieronder een verslag van Chris Vlaar.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In een winderige hal beleefde de Nederlandse delegatie een goede eerste dag. Er zijn in alle onderdelen kwartfinales gehaald. In de grote (speciaal voor handbal gemaakte sporthal) staat veel wind. Er staat zoveel wind dat als je aan de ene kant absoluut niet omhoog kan spelen omdat de wind de shuttle meeneemt over de achterlijn. Vanaf de andere kant kan je voluit beuken, omdat de shuttle toch niet uit gaat. Het is een kwestie van goed opletten en je spel aanpassen aan de kant waar je speelt.

Justin Teeuwen is tot en met de kwartfinale geraakt. Hij heeft weliswaar goede tegenstanders gehad, maar is voorlopig heer en meester. Alex Vlaar speelde tot nu toe ook een goed toernooi. Met goede overwinningen tegen een Pool en een Slovaak was de 3e ronde tegen de ¾ geplaatste Tsjech Jaromir Janacek. Alex speelde 3 games en verloor in de 3e met 18. Ruben Jille was ook in de single goed op dreef en versloeg respectievelijk een Kroaat en een Pool. In de derde ronde moest hij tegen de 5/8 geplaatste Jocelyn Descamps. De Fransman won in twee games.

Manon Sibbald is helaas uitgeschakeld. In een vooral spannende 2e game kwam Manon net te kort tegen de ¾ geplaatste Oekrainse Darya Samarchants. Dorien Lups zette een Francaise en een Tsjechische opzij om vervolgens in de 3e ronde te spelen tegen de ¾ geplaatste Slovaakse Martina Repiska. Helaas was de Slovaakse net wat gelukkiger tegen de goed strijdende Dorien. Cheryl Seinen vocht heroïsche gevechten uit tegen een Tsjechische en een Francaise. In de 3e ronde tegen de 5/8 geplaatste Oekrainse Anastasia Dmytryshyn werd een titanenstrijd waarin Cheryl pas in de 3e game met 17 werd gestuit.

Justin Teeuwen en Robin Tabeling maken hun plaatsing voorlopig waar en met speels gemak staan zij voorlopig in de kwartfinale van het mannendubbel. Alex Vlaar en Ruben Jille staan ook in de kwartfinale. Zij hadden daarvoor in de 3e ronde nog een spannende driesetter nodig tegen de plaatselijke favorieten die hartstochtelijk werden aangemoedigd. De jonkies dus ook in de kwartfinale en morgen tegen de ¾ geplaatste Tsjechen.

Myke Halkema en Manon Sibbald, als ook Cheryl Seinen met Dorien Lups kunnen ook hun opwachting maken in de kwartfinale van het vrouwendubbelspel.

Myke en Robin staan in de kwartfinale van de mix. Zij staan eerste geplaatst en maken dus voorlopig hun plaatsing waar. Cheryl Seinen en Ruben Jille hebben ook een kwartfinale in de wacht gesleept, maar hadden daar wel een zeer spannende driesetter nodig tegen de 5/8 geplaatste Fransen.

Manon Sibbald en Alex Vlaar moesten tegen een als tweede geplaatste Poolse combinatie. Zij sleepten er ook een derde set uit, maar moesten uiteindelijk in de derde game hun meerdere erkennen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!